Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ne bağlı Alkan Köyü İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Müge Özgü, 4 yıldır görev yaptığı okula ek derslik yaptırdı. Vali ve kaymakam öğretmeni tebrik etti.

Ek dersliğin açılış törenine Vali Orhan Işın ve Kaymakam Haluk ?imşek'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, ilçe daire müdürleri, hayırsever öğretmen Müge Özgü'nün eşi Alaşehir 3 Nolu Sağlık Ocağı hekimlerinden Mehmet Eşref Özgü ve çocukları ile tüm köy halkı katıldı.
Açılış töreninde, Alaşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Zeybek Ekibi'nin yaptığı gösterinin ardından Alkan Köyü Muhtarı Hamit Akbulut, emeği geçen herkese teşekkür etti. 10 yıllık öğretmen Müge Özgü yaptığı konuşmada, "Bizler elimize geçen fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Öğretmenlik mesleğine başladığım ilk gün elime geçen fırsatı değerlendireceğime dair söz vermiştim. ?imdi bu sözümü gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Bizler gittiğimiz yerlerde olumlu izler bırakmalıyız. Bu ek dersliği yaptırarak burada olumlu iz bıraktığımı düşünüyorum. Okulumuzdaki yenilikleri hep beraber yaptık, açılışını da hep beraber yaptığımız için çok mutluyum" dedi.

Ek dersliğin yanı sıra, Alaşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılan okula, muhtarlık tarafından hayırseverlerin de katkılarıyla Atatürk Büstü yaptırıldı. Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş 2005-2006 yılını eğitim yılı olarak ilan ettiklerini belirterek, "Alaşehir merkez ve köylerinde bazen imkanlarımızı zorlayarak da olsa geleceğimiz çocuklarımızın eğitim ortamlarını iyileştirmek için çalışma yapmaya karar verdik" şeklinde konuştu.

Alaşehir Kaymakamı Haluk ?imşek de, meslek hayatında ilk kez bir öğretmenin çalıştığı okula derslik yaptırdığına tanık olduğunu belirterek, "Bu şekilde pozitif insanları ön plana çıkarmamız ve onlara hak ettikleri değeri vermemiz gerekmektedir. Akkeçili köyü'nde Müge Öğretmen'in eşine ait bir bağda trafo yapmamız söz konusu olduğunda eşi Mehmet Eşref Bey'de hemen kabul etti. Her ikisine de teşekkür ediyorum" dedi. Vali Orhan Işın, ilk kez bir öğretmenin görev yaparken derslik yaptırdığına tanık olduğunu ifade ederken Müge öğretmeni alkışlayarak şunları söyledi: "Kaymakam Bey'den Müge Öğretmen'in kendi imkanlarını kullanarak derslik yaptırdığını duyduğumda çok takdir ettim. Mutlaka açılışa katılmam gerektiğini düşündüm. Bütün işlerimi bırakıp geldim. Burada aynı zamanda bir imece sergilenmiş. Alaşehir Belediyesi çevre düzenlemesini yapmış. Atatürk Büstü yapılmış. Eğitimle ülkelerin kalkınmışlıkları doğru orantılıdır. Bütün sorunların kaynağında eğitimsizlik yatmaktadır. Bütçeden en büyük pay eğitime ayrılmaktadır. 2,5 yılda yaptığımız protokollerle 416 dersliğe, bugün açılışını yaptığımız bu derslikle birlikte 417'ye ulaştık. Bu protokollerle eğitime 29 trilyonluk katkı sağladık. Çocuklarımız burada Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetişecekler, topluma yararlı birey olacaklardır. Her okul açılışı pek çok hapishaneyi kapatacaktır."

Köy halkının ve eğitim verdiği çocukların çok sevdiği Müge öğretmenin bu davranışı Manisa Valisi Orhan Işın ve Kaymakam Haluk ?imşek tarafından büyük takdir topladı. Vali Işın ek derslik açılışına katılarak Müge öğretmeni takdirname ile ödüllendirdi. Daha sonra derslik açılışı yapılırken Vali Işın kurdeleyi Öğretmen Müge Özgü'ye kestirdi. Daha sonra Vali Işın Atatürk Büstü açılışını gerçekleştirdi. Bu arada, 73 öğrencili köydeki iki derslik ile 1. kademede eğitim verilen ilköğretim okulu 3 dersliğe çıkarıldı. Boşaltılan lojman da gelecek yıldan itibaren anasınıfı olarak kullanılacak.