İstanbul'da 1419 öğretmenle yapılan araştırmada, katılımcıların yarıdan fazlasının kirada oturduğu, yüzde 27'sinin de ailesinden yardım aldığı belirlendi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İstanbul 4 No'lu ?ube tarafından gerçekleştirilen öğretmen profiline ilişkin araştırma, Esenler Otogar çıkışında ?ube Başkanı Ali Yalçın tarafından açıklandı. Araştırmaya göre, katılımcı öğretmenlerin yüzde 68'i kirada oturuyor ve ortalama 400-500 YTL kira veriyor.

Araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 21'lik bir kesimi ise ek iş yapıyor. Öğretmenlerin yarıdan fazlası tek çocuklu ya da çocuğu bulunmuyor ve yüzde 27'si ailesinden yardım alıyor bu da çoğunlukla gıda yardımı şeklinde oluyor. ''Tatil'' kelimesi bazı öğretmen ailelerinde tartışma ve huzursuzluklara da neden olurken, öğretmenlerin yüzde 8'inin evinde tatile gidemedikleri için kavga çıkarken, yüzde 74'ü de tatile gitmeyi memleketine gidebilmek olarak algılıyor.

Ali Yalçın, ancak her şeye rağmen öğretmenlerin mesleğini sevdiğine belirterek, ''Öğretmenlik mesleğinden memnun musunuz?'' sorusuna yüzde 79'unun ''evet'' cevabına verdiğini bildirdi.