Öğretmen atamaları okullara yapılacak. Büyük illerin geri kalmış ilçelerinde çalışanlar zorunlu hizmetini tamamlamış olacak. Eş durumundan tayinler sınırlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakanlığa gönderilen yeni atama yönetmeliği Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama yönetmeliğini tamamladı. Pek çok yeniliğin getirildiği yönetmelik, öğretmen atamalarının bakanlık tarafından direkt okullara yapılmasını öngörüyor. Bundan böyle ilçeler de hizmet bölgelerine ayrılacak ve büyük illerin geri kalmış ilçelerinde çalışanlar da zorunlu hizmetini tamamlamış olacak.

Eş durumundan tayinler de önemli ölçüde sınırlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Başbakanlığa gönderilen atama yönetmeliği doğrultusunda Ağustos ayında ilk olarak 10 bin 509 öğretmenin atamasını yapacaklarını söyledi. Kaya, 'Nokta atama yapacağız, yani doğrudan okullara yapacağız. Artık öğretmenler 10 okul tercihinde bulunacak ve bakanlık bu tercihler arasında doğrudan okullara atama yapacak' dedi.

Eş Durumundan Tayin Zorlaşacak

Yeni yönetmelikle SSK ve Bağ Kur'luların öğretmen eşlerinin tayinin yaptırmak için prim ödemesi gereken süre hem 8 aydan 16 aya çıkartılıyor, hem de eşin bulunduğu ilde en az 3 aydır çalıştığını belgelemesi gerekiyor.

Yeni sistemde boşanma da tayin nedeni olmaktan çıkarılıyor. Yönetmelikle, yeni atanan öğretmenler için ise 1 senelik adaylık süresi bitmeden eş durumundan tayin yapılması uygulaması kaldırılıyor.