Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği KPSS sonuçları açıklandı. Ay sonuna kadar 10 bin öğretmen atanacak. Bu yıl ilk kez öğretmenlere istedikleri okulu seçme şansı verilecek

Öğretmen adaylarını yakından ilgilendiren KPSS sonuçları açıklandı. Adaylar geçen yıla göre daha fazla doğru soru çözmelerine rağmen daha düşük puan almanın şokunu yaşıyor. MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, puanların düşmesinin sebebinin standart sapmadan kaynaklandığını belirtti. Kaya ayrıca öğretmen atamalarında artık, 'Neresi olursa oraya giderim' döneminin kapandığını söyledi.

Adaylar 10 tercih yapabilecekler

Bu yıl ilk kez öğretmenlere 10 tercih hakkı tanındı ve istedikleri ilde, istedikleri okulu seçme şansı tanındı. Buna göre başvuru hakkı kazanan adaylar gitmek istedikleri illere girecek ve oradaki boş okulların isimlerini listelerine yazacak. Kaya, taban puana göre fazla talep edilen illerde puanı yetmeyen adayların açıkta kalmaması için bir çözüm geliştirdiklerini belirterek, 'Bu 10 tercih dışında aday isterse formda yer alan 'tercih dışı atanmak istiyorum'u da işaretleyerek atanmayı garantileyebilecek. Tercih Formları İstanbul-Ankara-İzmir'de ilçelere diğer illerimizde il milli eğitim müdürlüklerine onaylatılacak' diye konuştu.


30 bin sözleşmeli öğretmen alınacak

Branşların taban puanları ÖSYM'den listenin MEB'e gönderilmesinden sonra yapılacak sıralamaya göre belli olacak. Taban puanlar Cuma'ya yetiştirilecek. Bakanlık 10 bin 509 öğretmeni ay sonuna kadar atayacak. Atananlar 680 milyon maaş alacak. Ek ders ücretiyle ellerine 850 milyon geçecek. Kaya adaylara bir müjde daha vererek bu ayki atamalardan sonra 30 bin sözleşmeli öğretmen daha alınacağını açıkladı.


ZORUNLU HİZMET İLÇELERE KAYDI

Zorunlu hizmet bölgesi de artık il düzeyinden ilçe düzeyine indirildi. Konuyla ilgili bilgiler veren MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, 'Ankara 1.düzey... Buradaki öğretmen önceden mutlaka doğudan bir ile göreve gidiyordu. Ankara birinci bölge ama artik Haymana, Nallıhan ilçeleri de zorunlu hizmet bölgesi kapsamına girdi. Haymana'da görev yapan öğretmen 5 yıl zorunlu hizmetini tamamlamış olacak' dedi. Atama bekleyen öğretmen adaylarına seslenen Kaya, 'Atama işlemleri Ağustos'ta tamamlanacak. Daha sonra sözleşmeli öğretmen alımlarına başlayacağız. Eğitim teşkilatındaki dağınıklığı 657 şemsiyesine alıp tek çatı altında toplayacağız' diye konuştu.