Ceyhan Eğitim ve Çevre Yardımlaşma Derneği (CEYAD) tarafından Devlet Bahçeli Spor tesislerinde yüzme kursu hizmeti veriliyor. Kursa, ilköğretim 1 ve 9'uncu sınıf arasındaki öğrenciler katılıyor. Yüzme kursunda 110 öğrenci haftada 2 gün 3 grup halinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kursta öğrencilere ders veren yüzücü Emin İncioğlu, amaçlarının bir ay içerisinde çocuklara yüzmeyi öğretmek olduğunu söyledi. Dalgıç Selim Serkan Adsoy ise, deneyimlerine güvenerek çocuklara yüzmeyi öğrenme garantisi verdiklerini kaydetti.

CEYAD Başkanı Mustafa Kıdık, bu tür etkinliklerle öğrencilerin kendilerine olan güven duygusunu geliştirdiklerini ifade etti. Çocukları eğlendirerek yüzmeyi öğrettiklerini belirten Kıdık, "Kursiyerlere aynı zamanda ilk yardım ve Türkçeyi iyi kullanma dersi de veriliyor. Bilindiği gibi Çukurova'da yaz ayları çok sıcak geçiyor. Öğrenciler, kursta hem yüzme öğreniyor, hem de sıcak günleri serinleyerek geçirmiş oluyor."diye konuştu.

Öte yandan, yüzmenin dışında sosyal ve eğitim faaliyetlerinin de bulunduğunu kursta yapılacak yarışmalarda dereceye girecek öğrencilere, 2 adet bisiklet, 2 adet diz üstü bilgisayar ve 2 adet dijital fotoğraf makinesi verilecek.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber