ÖSS'ye sayılı günler kala öğrenci adayları psikolojik destek almaya başladı. Danışman ve psikologlardan sınav stresi ile ilgili ders alan öğrenciler, 19 Haziran'ı şimdiden yaşamaya başladı

Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) sayılı günler kala öğrenci adayları psikolojik destek almaya başladı. Danışman ve psikologlardan sınav stresi ile ilgili ders alan öğrenciler, 19 Haziran'ı şimdiden yaşamaya başladı

Bu anlamda Danışman Psikolog Mükrime Polat, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere Safa Dershaneleri'nde yaptığı motivasyon seminerinde uyarılarda bulundu.

Üniversite sınavına kısa bir süre kalması sebebi ile öğrencilerde yüksek kaygı ve kazanama korkusu sardı. Strese giren öğrencilere yaptığı motivasyon semineriyle destek veren Psikolog Polat, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin olumsuz duygu ve düşüncelerden uzaklaşmalarını istedi.

Öğrencilerin üniversiteyi kazanacaklarına önce kendilerinin inanması gerektiğini vurgulayan Polat, beynin inandığı işleri yapacağını söyledi.

Çevrelerinde negatif düşünen insanlardan uzaklaşmalarını, kazanacakları üniversitenin hayalini kurmalarını öneren Polat, literatürlerinden "kazanamazsam" düşüncesini çıkarmaları gerektiğini anlattı.

Mükrime Polat, başarmanın yarısının inanmak olduğunu, bugüne kadar ellerinden gelen çalışmayı gösterdiklerini, bundan sonrasının sadece iyi motivasyonla olacağına işaret etti.

Danışman Psikolog Mükrime Polat, şunları söyledi: "Öğrenciler ya kazanamazsam endişelerini kapılmamaları gerekiyor. Hayatın kaybetmek ve kazanmak üzerine kurulduğunu bilmemiz, kaybetmenin de oyunun bir kuralı olduğunu bilip, bunun dünyanın sonu olmadığını kabullenmemiz gerekir. Üniversite sınavına hazırlanan öğrenci, dünya olimpiyatlarına hazırlanan bir sporcuya benzer. Bilinmesi gerekir ki olimpiyat için bütün rakipleri de hazırlanmıştır. Finalde kupayı alacak oyuncu kaygılardan arınmış, kendinden emin, bütün endişelerini bekleme odasına almış, bütün olumsuz duygu ve düşünceleri çöpe atmış sporcu olacaktır. Üniversiteyi kazanmak isteyen öğrenci de elimden geleni yaptım, bundan sonrası takdir diyerek sınava kadar stresten uzak durmalı, kendini kazanacağına inandırmalıdır."

Motivasyon seminerine katılan öğrenciler, kendilerine olan öz güvenlerinin yerine geldiğini, üniversite sınavını kazanacaklarına inandıklarını belirtti.