Karabük'ün eğitim çıtasının her geçen yıl daha da yükseldiğini vurgulayan Beşler, öğrencilerin çok iyi eğitim almaları için gerekli tüm çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

SBS'de Karabük'ün durumunu değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Beşler, ''İlköğretim son sınıflarında okuyan öğrencilerimizin sınavlarda göstermiş oldukları başarı hem bizleri hem de öğrencilerimizin başarılı olmaları için her türlü desteği ve çabayı göstermekten kaçınmayan velilerimize alıştığımız gurur ve sevinci yaşatmıştır. Bu yıl girdikleri sınavda 5 öğrencimiz 100 soruya da doğru cevap vererek 500 tam puan almışlardır. Türkiye çapında sınava giren yaklaşık bir milyon adayın içinde ilk bine girme başarısını göstermiştir. Bilindiği üzere geçen yıl genel lise olarak eğitim veren 3 lisemiz daha, bakanlığımız tarafından Anadolu lisesine dönüştürülmüştür. Bu gelişme ile birlikte Anadolu Lisesi kontenjanımız bin 20'ye çıkmıştır.'' dedi.

Karabük'ün başarılı olmasını idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler arasındaki iletişimin sağlam olmasına bağlayan Beşler, yıl içerisinde çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Beşler, şöyle dedi:

"Her öğrenciye rehberlikle ilgili başlattığımız çalışmalar olumlu sonuçlar vermeye başladı. Öğrencinin; kendine özgü yetenek, ilgi, mesleki değer, başarı ve motivasyonu oranında eğitim öğretim uygulanmasıyla rehberlik hizmetlerinde başarı sağlandı. Okul-aile işbirliği ile ilgili çalışmalar olarak ise anne-baba eğitimlerinin yanı sıra ev ziyaretleri, ödüllendirmeler, okul-aile toplantıları ve öğretmenlere yönelik çalışmalar ile de bağlarımız kuvvetlenmiş oldu. Üç yıldır Ar-Ge birimimiz tarafından hazırlanarak öğrenci, öğretmen ve velilerimize interaktif ortamda uygulanan 'memnuniyet anketi' sonuçları analiz edilerek, okullarımızın iyileştirmeye açık alanları tespit edilmiş, anket sonuçları il ve okul bazında değerlendirmeler yapılarak başarı oranımızın artırılmasına katkı sağlanmıştır. Ayrıca, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için yapılan kitap okuma programlarının yanı sıra öğrencilerin başarısını artırmak ve başarıyı engelleyen faktörlerin ortadan kaldırılmasını amaçlayan 'Ortak Akıl Platformu' projesi kapsamında öğrenci, veli, rehber, öğretmen, sınıf-branş öğretmenleri ve okul müdürleriyle ayrı ayrı çalıştaylar yapıldı."

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber