1. Resmî Fen Liseleri, Resmî Sosyal Bilimler Liseleri ve Resmî Anadolu Liseleri

Bu okullar arasındaki öğrenci nakilleri; açık kontenjan bulunması, öğrencinin yerleştirmeye esas puanının naklen gitmek istediği okulun kendi sınıf seviyesindeki öğrenciler için uygulanan yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü esaslarına göre yapılabilecektir.Bu sebeple öğrencilerin tercihlerini yaparken çok dikkatli olmaları gerekmektedir.

Resmî fen liseleri, resmî sosyal bilimler liseleri ve resmî Anadolu liselerine yeni kayıt olan öğrencilerin nakilleri26 Eylül 2011tarihinden itibaren ilgili yönetmelik hükümlerine göre değerlendirilecektir.

  1. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Anadolu programları ile Adalet Meslek Lisesi Programları arasındaöğrenci nakilleri Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 76. maddesinde belirtilen şartlara göre yapılır.

 

  1. Anadolu Öğretmen Liseleri,

Bu okullar arasındaki öğrenci nakilleri; açık kontenjan bulunması, öğrencinin yerleştirmeye esas puanının naklen gitmek istediği okulun kendi sınıf seviyesinde mevcut bulunan öğrencilerin yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğüne göre ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının başlangıç tarihinin beş gün öncesinden sınavların bitimine kadar olan sürenin dışındaki zamanlarda yapılır.

Öğrenci ve velilerin tercih yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

 

  1. Anadolu İmam Hatip Liseleri,

Bu okullar arasında öğrenci nakilleri, açık kontenjan bulunması, öğrencinin giriş puanının naklen gitmek istediği okulun sınavını kazandığı yıldaki giriş taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü esaslarına göre yapılır.

Öğrenciler ve veliler, tercih yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

  1. Anadolu Sağlık Meslek Liseleri,

Bu okullar arasında öğrenci nakilleri; alan/dal aynı olmak kaydıyla nakil talebinde bulunacağı okulda boş kontenjan bulunması, öğrencinin giriş puanının naklen gitmek istediği okulun sınavı kazandığı yıldaki giriş taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü kaydıyla yapılabilecektir.

Bu sebeple öğrencilerin tercihlerini yaparken çok dikkatli olmaları gerekmektedir.

  1. Özel Fen Liseleri, Özel Sosyal Bilimler Liseleri, Özel Anadolu Öğretmen Liseleri, Özel Anadolu Sağlık Meslek Liseleri, Anadolu Lisesi Programı Uygulayan Özel Okullar, Özel Anadolu Meslek Liseleri ile Özel Meslek Liseleri,

Özel okullarda öğrenci nakilleri özel öğretim kurumları mevzuatına göre yapılır.