Nahçıvan'da 14 yıldır faaliyet gösteren Nahçıvan Türk Liseleri Genel Müdürü Muammer Türk'e, ülkenin büyük nişanı verildi. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Âlî Meclis Başkanı Vasıf Talibov, Genel Müdür Türk'ü 'Emektar öğretmen' unvanı ile taltif etti.

Ödül Nahçıvan'da ilk kez bir yabancıya layık görüldü. Nahçıvan Türk Lisesi'ni ziyaret eden Meclis Başkanı, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in imzası ile açılan Türk liselerinin Nahçıvan eğitim sistemine yenilik ve başarı getirdiğini vurguladı. Türk liselerinin Azerbaycan ve Türkiye arasında ilişkilerin gelişmesinde önemli köprü vazifesi gördüğüne dikkat çeken Talibov, 'Bu liselerde eğitim gören öğrenciler Azerbaycan ve Türkiye'nin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir misyon taşımaktadır.' dedi.

Genel Müdür Muammer Türk de Haydar Aliyev'in okula olan ilgi ve desteğini anlattı. Türk, 'Bana verilen bu unvanı, okullarımızda çalışan Nahçıvanlı, Türkiyeli öğretmenlere, bu eğitime gönül verenlere, evlatlarını bizlere emanet eden velilere ve şu ciğerpare öğrencilerimiz adına kabul ediyorum.' şeklinde konuştu. Türk'ün 'Adım ve kimliğim önemli değil. Artık benim asıl kimliğim 'Nahçıvanlı emektar öğretmen'dir. Çocuklarıma vasiyet ediyorum ki siz de şahit olunuz, vefat ettiğimde mezar taşıma sadece 'Nahçıvanlı emektar öğretmen' yazdırsınlar.' sözleri törene katılanları duygulandırdı. Okul ziyaretinin ardından Meclis Başkanı Talibov okulun hatıra defterine şunları yazdı: 'Ümum milli liderimiz Haydar Aliyev'in hayır duası ile açılan bu eğitim yuvalarında kazanılan başarılar bizlere gurur vermektedir. Eğitime gösterilen önem, öğrencilerimize vatan sevgisinin aşılanması, diğer okullar için numune olmaktadır.'