Şenlikoğlu, yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesi bünyesinde ilçede MYO kurulması noktasında çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Belediye ve Dereli MYO Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde ilçede MYO binası yapımına başladıklarını vurgulayan Şenlikoğlu, binanın kaba inşaatının tamamladığını, 2 ay içerisinde de tamamlanmasını hedeflediklerini aktardı. MYO'nun eğitim-öğretime başlamasıyla birlikte Dereli ilçesinin kaderinin de değişeceğine inandıklarını aktaran Şenlikoğlu, "En önemli sorunlarımızdan bir tanesi de genç nüfus ve sosyal canlılıktı. Giresun Üniversitesi bünyesinde açılacak Dereli MYO bu eksikliği giderecek. İlçemizde sosyal ve kültürel etkinlikler bazında hak ettiği noktaya gelecek diye düşünüyoruz." dedi.

Dereli MYO binasının tamamlanabilmesi için destek beklediklerini vurgulayan Şenlikoğplu,"Belediyemiz ve Dereli MYO Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde inşaatımıza devam ediyoruz. İki buçuk ay gibi kısa bir zamanda karar vererek belediyeye ait olan eski hastane binasını yıkarak onun yerine 6 katlı bir bina yapıyoruz. Şuanda kaba inşaatımız hemen hemen tamamlandı. İnşallah iki ay gibi kısa bir sürede diğer işleri tamamlayıp Giresun Üniversitesi'ne ve ilçemize yakışan bu binayı teslim edeceğiz. 14 derslik, modern ve konferans salonu içinde olan bir binamız var. Öğrenci kapasitesi sadece sabah öğrenimi için 700 civarında. İlk yıl için 150 öğrenci bekliyoruz. Okulumuza bir isim verebilmek için çalışmalarımız var. Bir, iki hayırsever iş adamlarımızla okula isimlerini vermek için görüşmelerimiz devam ediyor. Değer verdiğimiz bir iki kişi var, onların da isimlerinin bu ilçede yaşatılmasını istiyoruz. Binamızın hızlı tamamlanması için desteğe ihtiyacımız var. Bu konuda destek bekliyoruz." diye konuştu.

Şenlikoğlu, binanın toplam 2 milyon liraya mal olacağını sözlerine ekledi.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber