MEB'in 4 yılda bir gerçekleştirdiği eğitim şurası öncesinde, bölge eğitim şura toplantılarına hız verildi. Bu yıl 18'incisi Ankara'da düzenlenecek Eğitim Şurası nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 15 ilin milli eğitim müdürlerinin de katılımıyla Eğitim Şurası Bölge Çalışması, Erzurum Palan Otel'de başladı. Bölge çalışma toplantısı 3 gün sürecek.

Toplantıya Erzurum, Erzincan, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane, Elazığ, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli'den 100'e yakın eğitimci katıldı. Toplantıda, 17'şer kişiden oluşan 'Öğretmenin geliştirilmesi, istihdamı ve mesleki gelişimi', 'Eğitim ortamları, kurum kültürü ve okul liderliği', 'İlköğretim ve orta öğretimin güçlendirilmesi, orta öğretime erişimin sağlanması', 'Spor, sanat, beceri değerler eğitimi' ve 'Psikolojik danışma, rehberlik ve yönlendirme' komisyonları oluşturuldu. Komisyonlar, hazırlayacakları raporları MEB 18'inci Eğitim Şurası'na sunacak.

"KÖTÜLÜĞÜN DE İYİLİĞİN DE KAYNAĞI MİLLİ EĞİTİM"

Şura Bölge Çalışması açılış programında konuşan Erzurum Vali Vekili Mehmet Gök, bölge çalışma toplantılarında alınan kararların Eğitim Şurası'na esas teşkil edeceğini söyledi. Vali Vekili Gök, Eğitim Bölge Şura çalışma toplantılarının ülkenin her bölgesinde gerçekleştirildiğini ve büyük önem taşıdığını kaydetti.

Eğitim Şurası'nın altyapısını teşkil eden bölge çalışma toplantılarının, toplumun geleceği açısından hayati önem taşıdığına dikkat çeken Vali Gök, "Her türlü iyiliğin ve kötülüğün kaynağı Milli Eğitim'dir. Sizler kötülüğü mü öğretiyorsunuz, asla öyle bir şey demiyorum. Ama sizlerin öğretmedikleriniz, gerek öğretmen, gerek öğrencilerimize yönelik değerler nedeniyle ülkemiz sosyo-ekonomik olarak geri kalıyorsa bilin ki bunun temelinde yatan milli eğitimdir, yani sizlersiniz. Eğer ülkemiz gerek milli eğitim, gerek ekonomide ulaşması gereken yerdeyse de bilin ki bunun temelinde yatan temel etken sizsiniz. Onun için bence kötülüğün kaynağı olmak değil, iyiliğin kaynağı olmak için hep beraber çaba sarf edeceğiz. Şimdiden, Milli Eğitim Şurası'nın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Eğitim Şurası bölge çalışma toplantısının, ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber