Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, rektörlük binasında düzenlenen toplantıda, Kuzey Iowa Üniversitesi'nin ABD'de akademik anlamda ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Bu yılın Nisan ayında ABD'ye gezi için gittiklerinde Kuzey Iowa Üniversitesi'ni de ziyaret ettiklerini anlatan Adam, başarısı tüm ABD'de bilinen Kuzey Iowa Üniversitesi'yle işbirliği yapma kararı aldıklarını dile getirdi. Rektör Adam, imzaladıkları anlaşma sayesinde öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin karşılıklı gidip gelmelerini sağlayacaklarını vurguladı.

Yapılan anlaşmayla öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin uluslararası alanda tecrübe kazanacaklarını bildiren Prof. Dr. Bahattin Adam, ''Mevlana'nın felsefesine paralel olarak dünyaya barışı, sevgiyi yaymak için çok önemli bir anlaşma imzaladık. Böyle bir anlaşmayı imzaladığımız için gurur duyuyorum. Kuzey Iowa Üniversitesi yetkililerine eğitim iş birliği anlaşmasında gösterdikleri ilgi için teşekkür ederim.'' diye konuştu.

ABD Kuzey Iowa Üniversitesi İdari Rektör Yardımcısı ve Yöneticisi Glori Gibson, Türk misafirperverliğinden çok etkilendiğini ifade etti. Mevlana Üniversitesiyle eğitim işbirliği anlaşması imzalamanın gurur verici olduğunu belirten Gibson, hem öğretim üyesi hem öğrenciler için çok önemli bir anlaşma imzaladıklarının altını çizdi.

Üniversite hocaları ve öğrencilerin karşılıklı gidip gelmelerinin çok faydalı olacağına gönülden inandığını söyleyen Gibson, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sadece eğitim için değil, insanlık için ve dünya barışı için çok önemli şeyler olacak. Böyle bir anlaşmayı imzaladığımız için çok minnettarım. Gösterilen ilgi için teşekkür ederim.''

Konuşmaların ardından Rektör Adam ve Rektör Yardımcısı Gibson işbirliği anlaşmasına imza attı. Daha sonra Kuzey Iowa ve ABD'nin diğer üniversitelerinden gelen heyet Mevlana Üniversitesi'ni gezdi.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber