Mersin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinin hazırladığı "CNC Tornanın Hassas ve Karmaşık Makine Parçalarının İmalatında kullanımı" konulu projesi, AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Danimarka'nın Kopenhag ve Skive kentlerine giden 3 öğretmen, 4'ü kız 19 öğrencinin 3 hafta kalarak projeyi başarıyla tanıttığı belirtildi.

Projenin uygulamasının Danimarka'daki Skive Teknik Okulunda ve Kopenhag'da Tec-Gladsaxe teknik okulunda gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, Mesleki Teknik Öğretim Okulu olmaları sebebi ile çok sayıda CNC tezgahı, cad- cam laboratuarı, bilgisayar laboratuarı, robot laboratuarı, eski tezgahları basit programlama ile CNC'ye dönüştürülmüş makine atölyesi ile teknolojik mekanlarda incelemelerde bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, öğretmen ve öğrencilerin Kopenhag Teknik Akademisi ve Politeknik Okulu, Alborg Üniversitesi, Severigesvej'deki toz metalurji teknolojisiyle her türlü makine parçası üreten Sinter fabrikası ile kimya tesisleri ile teknik okullarda da incelemelerde bulunduğu kaydedildi.

Danimarka'da inceleme ve gezilerde bulunan öğrencilerin proje üretkenliğin hazzını tadarak kendilerine olan güvenlerini artırdığı vurgulandı.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber