Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, organize suçlarla mücadelede uluslararası areneda da başarılı olunması gerektiğini belirtti. Son yıllardaki organize suçlardaki artışa dikkat çeken Karakuş, "Organize suçlarla sadece yurt içinde mücadele etmek yeterli değildir. Bu alanda ulusalararası arenada da başarılı olmak mecburiyetindeyiz" ifadesini kullandı.

Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden (POMEM) 2. dönem mezun olan 496 öğrenci için Edip Buran Spor Salonu'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, polis teşkilatındaki eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekti. Yapılan çalışmalar sonucu teşkilattaki yüksek öğrenim görmüş personel sayısının oranının yüzde 82'ye ulaştığını vurgulayan Karakuş, bunun övünülecek bir durum olduğunu kaydetti.

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen görevi yerine getirmek için teşkilatının büyük bir gayretle çalıştığını anlatan Karakuş, şöyle devam etti: "Bir taraftan kamu düzen ve güvenliğinin sağlanması diğer taraftan ise insan hak ve özgürlüklerinin korunması hassas bir denge oluşturmaktadır. İnsan hak ve özgürlüğünü sağlayayım derken kamu düzeninin bir tarafa bırakamazsınız. Kamu düzeninin sağlarken de insan ve hak ve özgürlüklerini yok sayamazsınız. Bunun bilinci ile Emniyet Teşkilatı eğitime büyük önem vermektedir."

Son günlerde organize suçlardaki artışa dikkat çeken Karakuş, organize suçlarla mücadele için sadece yurt içinde mücadele etmenin yetersizliğini vurguladı.

"Bu alanda uluslararası arenada da başarılı olmaz mecburiyetindeyiz" diyen Karakuş, "Uluslar arası polis teşkilatları ile de birlikte hareket etmek zorundayız. Bu başarıyı sağladığımız takdirde gerek ülkemizde gerekse dünyada halkın can mal ırzını gerçek anlamda korumuş olacağız. Çünkü dünya globalleşmekte ve suçlarda çeşitlilik arzetmektedir. Dolayısıyla dışarıda işlenen suçlar bir şekilde ülkemizi de alakadar etmektedir. Bu anlamda büyük gayretler içindeyiz. Ankara'da kurum içi gerek kurumlararası ve gerekse uluslar arası nitelikte bir polis eğitim merkezi çalışmaları sürmektedir. Bunun amacı gerek polisizimizi gerekse dış ülkelerden gelen polisleri eğitmektir." şeklinde konuştu.

Emniyet teşkilatının sadece kendi içinde eğitim veren bir kuruluş olmadığını anlatan Karakuş şöyle devam etti: "Aynı zamanda uluslararası alanda da eğitim vermektedir. 39 ülke polisine farklı konularda gerek Türkiye'de gerekse Türkiye dışına giderek eğitim vermektedir. Bu gururla dile getireceğimiz bir konudur. Eğitim yanında Avrupa'daki teşkilatlara kendi personelini göndererek dünya barışına hizmet etme noktasında da gerekli gayreti göstermektedir."

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise son günlerde ulusal ve uluslararası arenada elde edilen başarılarda eğime bağlı olarak genç polislerin katkısının büyük olduğunu söyledi.

Küresel ölçekteki suç ve suçlu ile mücadele eden böylesi genç polislerin bulunmasının kendilerine güven verdiğini ifade eden Güzeloğlu, "Aldıkları eğitim sonrası atandıkları illerde de büyük başarı sağlayacaklarına inancımız tamdır. Bu değerli evlatlarımızı yetiştiren tüm ailelerine şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

POMEM Müdürü İsmail Boşnak ile dönem birincisi Mehmet Meriç'in de yaptığı konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra ettikleri yeminin ardından öğrenciler mesleğe adım attı.

Törene katılan aileler yakınlarının fotoğrafını çekerken tören sırasında sıcaktan fenalaşan bir polis adayı ise arkadaşları tarafından dışarı çıkarıldı.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber