Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) bu yıl katılacak olanlardan üniversitelerdeki öğretmenlikle ilgili programları ilk beş tercihi arasında kazanacak 1500 öğrenciye burs verecek.

MEB, bazı alanlardaki öğretmen ihtiyacını karşılamak ve adayların öğretmenlik bölümlerinde okumalarını teşvik etmek amacıyla öğrencileri bursla destekleyecek.

MEB, bu kapsamda 2006-2007 akademik yılı için 1500 kişilik burs kontenjanı ayırdı. En fazla kontenjanlar, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Sınıf Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği bölümlerine ayrıldı. Öncesi Öğretmenliği ile İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinin burs kontenjanları geçen yıla göre artırıldı. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünün kontenjanı 80'den 150'ye, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünün kontenjanı da 80'den 100'e çıkarıldı. Türk Dili ve Öğretmenliği bölümünün geçen yıl 140 olan kontenjanı ise bu yıl 50'ye düşürüldü.

MEB'in, 2006-2007 akademik yılında burs vereceği öğretmenlik programları ve kontenjanları şöyle: ''Sınıf Öğretmenliği (300), İngilizce Öğretmenliği (250), Türkçe Öğretmenliği (150), Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (50), İlköğretim Matematik Öğretmenliği (100), Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (100), Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (100), Okul Öncesi Öğretmenliği (150), İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği (100), Matematik Öğretmenliği (50), Fen Bilgisi Öğretmenliği (50), Zihin Engelliler Öğretmenliği (20), Elektrik Öğretmenliği (20), Elektronik Öğretmenliği (10), Elektronik Haberleşme Öğretmenliği (10), Bilgisayar Öğretmenliği (10), Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği (10), Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği (10), Muhasebe ve Finans Öğretmenliği (10).''

Anadolu öğretmen lisesi mezunları için kontenjan sınırlaması bulunmuyor.

BURS KO?ULLARI

Bursa başvurabilmek için aranan koşullar şöyle:

·          Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

·          22 yaşını geçmemiş olmak (1984 ve sonraki yıllarda doğmuş olmak),

·          Kazandığı programı, ÖSS tercih bildirim formunda ilk beş tercihi içinde yazarak kazanmış ve kesin kaydını yaptırmış olmak,

·          Memuriyete atanmasına engel olacak nitelikte hükümlülüğü bulunmamak,

·          Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin her program için bildirdiği listede puan sırasına göre o programa ayrılan burs kontenjanına girmiş olmak.