Milli Eğitim Bakanlığı, İngilizce ve Bilgisayar alanlarında 3 bin 500 sözleşmeli öğretmen alacak. MEB daha fazla kadro için Maliye'ye bastırıyor. Hangi branşlarda açık var?

Milli Eğitim Bakanlığı, İngilizce ve Bilgisayar alanlarında 3 bin 500 sözleşmeli öğretmen alacak.

MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngilizce ve Bilgisayar alanlarında 3 bin 500 sözleşmeli öğretici alınacağını, bunun için Bakanlar Kurulu kararının beklendiğini bildirdi.

Kaya, Bakanlar Kurulundan karar çıkması halinde başvuru ve atama işlemlerinin il milli eğitim müdürlüklerince yürütüleceğini ifade etti.

Gelecek yıl kaç öğretmen atanacağına ilişkin soru üzerine Kaya, bu konuda 2006 yılı bütçesindeki uygulama tekrarlanırsa, boşalan kadroların yüzde 80'i kadar atama yapılacağını, buna ek olarak kadro isteneceğini söyledi.

Kaya, 2006 yılında MEB'den boşalan kadroların yüzde 80'inin kullanıldığını ilave olarak da 10 bin öğretmen kadrosu alındığını anımsattı.

2007 yılı bütçesiyle ilgili olarak Maliye Bakanlığı yetkilileriyle görüşüldüğünü belirten Kaya, MEB'den emekliler ve ayrılanlardan boşalan kadroların yüzde 80'ine değil de tamamına atama yapmak için öneri götürdüklerini kaydetti.

Kaya, ''Bizim önerdiğimiz şekliyle çıkarsa 2006'da boşalan kadrolarımız oranında öğretmen alacağız. İlave de kadro isteyeceğiz tabii. Bize bu yıl 10 bin ilave kadro verilmişti, geçen seneden boşalan kadronun yüzde 80'i de 20 bin idi. Böylece bu yıl 30 bin kadroyu ilk atamada kullandık'' dedi.

''YAKLA?IK 13 BİN KADRO BO?ALDI''

İsteğe bağlı emeklilik işlemlerinin haziran ve temmuz aylarında yapıldığını, bugüne kadar yaklaşık 13 bin kadro boşaldığını belirten Kaya, zorunlu nedenlerle kurumdan ayrılma ve istifalar olabileceğini o nedenle kadro boşalmasının yıl sonuna kadar sürebileceğini söyledi.

Remzi Kaya, en fazla İngilizce, Bilgisayar, İlköğretim Matematik, İlköğretim Fen Bilgisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği branşlarda öğretmen ihtiyacı olduğunu ifade etti.