MEB Talim Terbiye Kurulu, yeni ortaöğretim müfredatı üzerindeki çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Kademeli olarak 4 yıla çıkacak liselerin ilk 2 sınıfı ortak olacak

 

Gelecek yıldan itibaren kademeli olarak 4 yıla çıkacak liselerde 9. ve 10. sınıflarda ortak dersler okutulacak.

 

Lise'nin ilk 2 yılında, 'Tanıtım ve Yönlendirme', 'Ortak Beceriler', 'Trafik Bilgisi', 'Bilgisayar' gibi ortak genel kültür derslerine yer verilecek. Alan seçimleri, 11. sınıftan itibaren yapılacak.

 

2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren kademeli olarak 4 yıla çıkacak liselerin ilk 2 sınıfı ortak olacak. Öğrenciler, 9. ve 10. sınıflarda 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi', 'Bilgisayar', 'Ortak Beceriler', 'Tanıtım ve Yönlendirme', 'Tarih', 'Edebiyat', 'Matematik' gibi ortak genel kültür dersleri görecek. Alan seçimleri ise 11. sınıfta yapılacak. Haftada 40 saatten, 30-32 saate kadar inecek dersler arasında, İngilizce eğitimi 4 yıla yayılacak. Öğrenciler 9. sınıfta 4 saat İngilizce eğitimi görürken, aynı zamanda söz konusu ders 10., 11. ve 12. sınıflarda hem ortak genel kültür dersleri arasında zorunlu olarak verilecek hem de 10. sınıftan itibaren 'Takviyeli Yabancı Dil' adı altında seçmeli dersler arasında bulunacak.

 

Öğrencilere 9. sınıfta ortak genel kültür dersleri arasında verilecek 'Tanıtım ve Yönlendirme', 'Ortak Beceriler' ve 'Bilgisayar' dersleri zorunlu seçmeli ders olarak kabul edilecek. Tanıtım ve Yönlendirme dersi ile meslek tanıtımlarının yapılması amaçlanacak. Liselerde Rehberlik hizmetlerine ise ağırlık verilecek. 9. sınıftan itibaren lise sona kadar haftada 1 saat rehberlik yapılacak.

 

10. sınıftan itibaren alınabilecek seçmeli dersler arasında ise, 'Demokrasi ve İnsan Hakları', 'Proje Hazırlama', 'Girişimcilik', 'Resim', 'Müzik' ve 'Beden Eğitimi' bulunuyor.