Milli Eğitim Bakanlığı ile Vakıfbank işbirliğinde gerçekleştirilen öğretmenlere bilgisayar kampanyasında, fiilen öğretmenlik yapanlara 40 dolar iade edilecek.

Microsoft'un işletim sistemini öğretmenler için çok düşük fiyata indirmesi nedeniyle yapılacak 40 dolarlık iadeden, emekli öğretmenler, üniversite öğretim elemanları, MEB ve Vakıfbank çalışanları yararlanamayacak.

İlk bilgisayarlar televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu'nun Elazığ'da yaptığı programa konuk olan köy öğretmenlerine verilirken, bu hafta içinde 5 bin, önümüzdeki hafta ise 7 bin öğretmen dizüstü bilgisayarına kavuşacak. Ayda 20 bin laptop dağıtılacak şekilde program yapılırken, kampanyanın başladığı 4 Nisan'dan 15 Nisan'a kadar 11 bin 334 kişi bilgisayar için Vakıfbank'a başvurdu. İlk bilgisayarlardan dağıtımı nedeniyle Resim Heykel Müzesi'nde düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, fiilen öğretmenlik yapanlara Microsoft firmasının eylül ayından itibaren 40 dolar iade edeceğini açıkladı. Bunun Microsoft'un öğretmenlere bir hediyesi olduğunu kaydeden Çelik, böylece bilgisayarların öğretmenlere daha ucuza geleceğini söyledi. Dizüstü bilgisayarların yüzde 18'lik KDV'nin yüzde 1'e çekilmesi veya sıfırlanması için çaba sarf ettiklerini; ancak öğretmenlere yönelik böyle bir kampanya başlatılacağını duyan sağlık ve polis gibi diğer kesimlerin de Maliye Bakanlığı'nın kapısına dayandıklarını anlatan Çelik, bu konuda başarılı olamadıklarını kaydetti. Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kacar ise, Toshiba Satellite marka diz üstü bilgisayarların, KDV dahil bin 62 dolar, Exper Active-Casper Prestige ve KRN Mobilus marka dizüstü bilgisayarların KDV dahil 866 dolara satıldığını hatırlattı.