Bilecek'te KPSS'nin başladığı saatlerde polis ekipleri bir otele baskın düzenledi.

 Otel odasında 2 kişinin dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve dinleme cihazları ile kendilerine gönderilen soruları çözüp cevapları telefonun diğer ucundaki şahıslara gönderdiğini tespit eden ekipler, operasyonu genişletti.

Otel odasındaki şahısların ifadeleri doğrultusunda, Bilecik Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Endüstri Meslek Lisesi önünde tedbir alındı. Okulların kapısında bekleyen polis, sınavda olan Orhan B. ve Erol T.'yi yakaladı.

Okulun önündeki 06 DY 135 plakalı aracın içindeki 2 çete üyesini de yakalayan ekipler, daha sonra organizasyonu yapan 2 kişiyi otel girişinde gözaltına aldı. Gerçekleştirilen operasyonda, Mehmet Ali B. ile birlikte Tuncay A., Yavuz Ç., Orhan B., Mesut K., Erol T., Mahsun K. ve Yakup S.'den oluşan 8 kişilik kopya çetesi çökertildi. Şahısların Diyarbakır ve Iğdırlı olduğu, sadece birisinin Bozüyüklü olduğunu belirleyen ekipler, olayın PKK bağlantısı olup olmadığını araştırıyor.

KİTAPÇIKLARI KAMERA İLE KAYDETMİŞLER

Liderliğini Mehmet Ali B.'nin yaptığı çetenin elemanları Orhan B. ve Erol T.'nin sınava girerek A ve B kitapçıklarının sorularını küçük bir kamera ile çekip 'bluetooth' ile okulun yanında bulunan 06 DY 135 plakalı otomobilin içindeki bulunan elemanların bilgisayarına aktardığı öğrenildi. Görüntülü bir şekilde soruları alan elemanların, cevapları daha önce para karşılığı anlaştığı kişilere gönderdiği tespit edildi.

Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Çetenin kimlere kopya verdiği ise teknik inceleme sonunda belli olacak. Ancak polis sınavın başladığı saatlerde operasyon yaptığı için, çetenin soruları çözüp henüz cevapları göndermeden yakalandığı öğrenildi.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber