Öğrenci yetersizliği sebebiyle kapanmak üzere olan köy okulunu tüm ülkenin tanıdığı bir okul yapan Hacı Ormanoğlu, 'model öğretmen' ilan edildi.

 

Hacı Ormanoğlu, 2002 yılında Elazığ'ın merkeze bağlı 25 haneli Avcılı Köyü İlköğretim Okulu'na tayin oldu. Ancak genç öğretmen görev yapacağı köyde hiç de ummadığı bir manzara ile karşılaştı. Köy okulu harebeye dönmüş, öğrenci sayısı 9'a düştüğü için kapanma kararı alınmıştı. Ormanoğlu, kısa sürede köylüyle kurduğu diyalogla okulun tadilatına başladı. Derslerin yanı sıra kültür ve sanat etkinliklerini de ihmal etmeyen Ormanoğlu'nun gayretlerinin yazılı ve görsel medyada yer alması üzerine köye yardım aktı. ?imdi 6 bilgisayarı bulunan okulda masatenisi, kütüphane, oyuncak odası ve bahçe çocuk sesiyle şenleniyor. İhtiyaç fazlası yardımları başka okullara gönderen Hacı öğretmenin başarısı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından da dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi. Ormanoğlu, çalışmalarının ardından üniversitelerde 'model öğretmen' konulu konferanslar vermeye başladı.

 

Hacı öğretmen okulun kütüphanesini ve bilgisayarlarını köyün gençlerinin de hizmetine sunmuş. Öğretmenin güneş gibi olması gerektiğini söyleyen Ormanoğlu, "Öğretmen, etrafını aydınlatmanın yanı sıra, ısıtmalıdır da. Aydınlatmayı bilgisi, ısıtmayı ise sevgisi ile yapacaktır. Sevgisiz yapılan iş soğuk demiri dövmeye benzer." diye konuşuyor. Türkiye'de çok sayıda hayırsever insanın yanında kalemi, çorabı olmayan öğrencilerin de bulunduğunu kaydeden Ormanoğlu, bu iki kesimi bir araya getirmek için dernekleştiklerini belirtiyor. 'Bugün hangi iyiliği yaptın?' anlayışını kendilerine ilke edindiklerini aktaran Hacı öğretmen, "Diğer okullarda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere bize gelen yardımların fazlasını aktarıyoruz. ?u ana kadar 500 öğrenciye kırtasiye yardımı yaptık. Hedefimiz 2 bin öğrenciye ulaşmak." diyor.