Böbrek yetmezliği nedeniyle yıllardır diyaliz makinesine bağlı kalan Burhan Yıldırım'a (23), ağabeyi Behlül Yıldırım'ın (27) kendisine bir böbreğini vermek istemesi üzerine girişimler başlatıldı.

KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı'na başvuran kardeşlerin yapılan inceleme sonucunda veriler olumlu çıktı. Uyum işlemlerinin olumlu çıkması üzerine iki kardeş üroloji servisine yatırılarak nakil işlemlerine başlandı.

Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Gökalp ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz gözetiminde, Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Levend Özkan tarafından yapılan ameliyata, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İsmet Nane ve Prof. Dr. Orhan Ziylan onur konuğu olarak katıldı.

Donörün (vericinin) ameliyatı ise Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdal Dillioğlugil tarafından yapıldı. Başarılı geçen ameliyatlar sonrasında hastalar sorunsuz olarak servise alındı. Ameliyat sonrası iki kardeş, durumlarının iyi olduğu yapılan inceleme sonucu ortaya çıkınca taburcu edildi.

Teşhisinden bugüne kadar takibinin Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapıldığını ve çok güvendiği için de ameliyatını burada yaptırdığını belirten Burhan Yılmaz, sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Yılmaz, "Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Hastanedeki ilgi çok mükemmeldi. Özel hastanelerde alamayacağım hizmeti verdiklerini düşünüyorum." dedi.

Bu ilk nakilden sonra, hastanede böbrek nakli işlemlerinin daha sık yapılacağı bildirildi.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber