?Konuşan Karne' ismi verilmesi düşünülen yeni modelde öğrencinin 4'üncü sınıftan itibaren, liseden mezun olana kadar aldığı tüm notlar tek bir karnede toplanacak. 5. sınıftaki bir öğrencinin karnesinde 4. sınıftaki notları da yer alacak. Bu model lise son sınıfa kadar devam edecek. Öğrenci mezun olduğunda ilköğretimden itibaren aldığı tüm karne notlarını gösteren bir belge olacak.

İlköğretim 1. ,2. ve 3. sınıftaki derslerin yaşam becerileri dersleri olması nedeniyle 4. sınıftan itibaren uygulanacak sistem, öğrenciler ile birlikte veliler ve öğretmenler için de derslerdeki ilerleme ya da gerilemeyi gösterecek bir kaynak olacak. Talim Terbiye Kurulu Başkanı Doç. Dr. İrfan Erdoğan, yeni bir karne modeli üzerinde çalıştıklarını doğrulayarak, ?Öğrenciler karnelerini aldıklarında bir önceki yılla karşılaştırmayı sever. Öğrenciye her yıl ne kadar geliştiğini veya yeterli gelişme kaydedemediğini gösterebileceğiz. Öğrencilerin başarı grafiklerini çıkarmayı hedefliyoruz. Okullardaki teknik altyapının da bu modeli uygulamak için yeterli? dedi.

Talim Terbiye Kurulu bu arada ortaöğretim müfredatında yenilenmeyen fizik, kimya, biyoloji ve tarih programları üzerinde çalışmaya başladı.Üniversitelerinden alanında isim yapan öğretim üyeleri de müfredatla ilgili çalışmada yer alıyor.