Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, LYS tercihlerinin sonuna yaklaşıldığına dikkat çekerek, öğrencilerin, tercih yaparken, bölüm yanında üniversitenin kurulu olduğu kenti de göz önünde bulundurmaları gerektiğine dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, yaptığı açıklamada, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin henüz 3 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen, kısa zamanda önemli atılımlara imza attığını belirtti. Eğitim Fakültesi'ndeki Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nün, Türkiye ve bölge üniversiteleri arasında sayılı ve mezunlarına iş garantisi veren bir bölüm olduğuna dikkat çeken Güvenç, yeni öğretim yılında İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik gibi bölümlere ilk kez öğrenci alınacağını ifade etti.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ni tercih edecek öğrencilere seslenen Güvenç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitemiz, çağdaş yüksek öğretimin ihtiyaçlarına cevap verebilecek fiziksel altyapıya sahiptir. Yenilenen araştırma ve eğitim donanımı ile huzurlu, güvenli ve rahat bir şehir ortamıyla, çevre illere ulaşım kolaylığıyla tercih edilebilecek bir üniversiteyiz. Ayrıca, Kilis'in bir sınır kenti olması sebebiyle öğrencilerimiz yurtdışı deneyimi kazanabilecekler ve farklı kültürleri yerinde görme olanağı bulabileceklerdir."

Yeni öğretim yılında Merkezi Derslik, Sosyal Kültürel Merkez ve Halı Sahaların da hizmete gireceğini söyleyen Rektör Güvenç; yurtiçinde öğrenci değişimine fırsat veren Farabi Programı ve Uluslararası Öğrenci Değişim Programı, Erasmus Programı'ndan öğrencilerin yararlanabileceğini ifade etti. Güvenç, 2010/2011 eğitim-öğretim yılı itibariyle öğrenci sayılarının 5 bin civarında olacağının tahmin edildiğini sözlerine ekledi.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber