Kayıt- kabul işlemleri okulların ilgili mevzuatında belirtilen esaslara göre yürütülür.

Kayıtlarla İlgili Esaslar

a) Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kesin kayıtları, tercih ve yerleştirme e-kılavuzundaki esaslar dâhilinde ve belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Belirtilen tarihler dışında yapılan başvurular işleme alınmayacak, bildirilen özürler göz önünde bulundurulmayacak ve sorumluluk öğrencinin velisine ait olacaktır. Ortaöğretim kurumlarının ilgili mevzuatında belirtilen şartları taşımayan öğrencilerin kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.

b) Başvuru şartlarını taşımadığı okulu tercih eden öğrencilere verilen yerleştirme sonuç belgesinde öğrencinin bir okulu kazandığının yazılı olması, öğrenciye kesin kayıt hakkı vermez.

c) Okul müdürlükleri OYP'ye göre yerleştirme yapılan ve kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtlarını yaparken elektronik ortamdan alınan listeyi kontrol edecektir.

ç) OYP ile öğrenci alan pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve parasız yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden parasız yatılı okuma şartlarını taşıyanlara,cinsiyetine uygun pansiyon bulunması hâlinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde ilgili yönetmelik hükümleri gereğinceOYP' ye göre yapılacak sıralama ve yerleştirme ile parasız yatılı olarak öğrenim görme hakkı sağlanır. Bu öğrencilerde ayrıca PYBS'yi kazanma şartı aranmaz.