Adana'nın Aladağ ilçesine bağlı Dölekli köyünde özel bir derneğe ait öğrenci yurduna jandarma ekipleri baskın yaptı.

Ders çalışan öğrencilere yönelik baskına veliler tepki gösterdi. Edinilen bilgilere göre Dölekli köyünde 1998 yılında yaptırıldığı belirtilen Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'ne ait lise öğrencilerinin kaldığı yurt, bir ihbar üzerine Aladağ İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından dün basıldı. Kütüphaneden faydalanmak ve lise öğrencilerinin yanında ders çalışmak için kursta bulunan öğrenciler, jandarmayı karşılarında görünce şaşırdı. Olay sırasında yurtta bulunan 11 ilköğretim öğrencisi aynı köyde yaşayan ailelerine teslim edildi.

Yurt Müdürü Niyazi Yılmaz, yurt bünyesinde kütüphane bulunduğunu, köydeki ilköğretim öğrencilerinin zaman zaman yurtlarına ders çalışmak ve kitap okumak için geldiğini belirterek 'Bazı kişiler jandarmaya ihbarda bulunmuş. Jandarma da bu ihbar üzerine yurda geldi ve bizim ifademizi aldı. Aynı zamanda köy muhtarı ve velilerin de bilgisine başvurdu. Yurdumuzda kalan bütün öğrencilerin listesi jandarmada var. Bizim tüm faaliyetlerimiz resmidir.' şeklinde konuştu.

Öğrenci velilerinden Osman Aydın ise yurtta kendi köylerinden ve civar köylerden öğrencilerin kaldığını belirterek şunları söyledi: 'İlköğretimde eğitim gören küçük çocuklarımız var. Bunlar zaman zaman yurtta kalan ve üst sınıflarda okuyan akrabalarının yanına ders çalışmaya gidiyor.

Çocuklarımızın derslerinde daha başarılı olması için velileri olarak biz de yurda gitmelerini istiyoruz. Zaten yurtta sürekli kalan öğrenciler de yabancı değil, kendi köyümüzden. Bizim çocuklarımız da bazen akşam geç vakitlere kaldıklarında geri dönmekten korktukları için burada kalabiliyorlar. Jandarma geldiği sırada da bu çocuklardan birkaçı burada bulunuyormuş.'