Bitlis üniversite sınavında 74. sıradan 1. sıraya yükseldi. Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkçe-Sosyal (TS) grubunda, Türkiye birincisi oldu. Bitlis Milli Eğitim Müdürüne göre başarının arkasında düzelen eğitim alt yapısı ve ekip çalışması var.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bitlis, eğitimde çok güzel bir yere geldi. Bugün 81 il içinde TS grubunda birinci olmak kolay değil'' dedi.

TS grubunda Türkiye birincisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Korkmaz, önümüzdeki yıl bu başarı oranlarının daha da artacağını belirtti.

Bitlis'in 2006 yılında TS grubunda 68'inci, 2007'de 74'üncü, 2008'de 73'üncü, 2009'da 65'ince, 2010 yılında ise ezberi bozarak 1'inci olduğu kaydeden Korkmaz, kentte iki yıl önce ''Gelişim İçin Değişim Projesi''ni başlattıklarını ve proje kapsamında Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ile birlikte okulları ve öğrencileri sıkı takibe aldıklarını kaydetti.

İki yıllık çalışma sonucunda, eğitimde belirli bir yere geldiklerini dile getiren Korkmaz, şöyle devam etti:
''Bugün çok mutluyuz. Başarı tesadüf değil. Başarı bir ekip işidir. Bu başarıyı sağlamada okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Bize her zaman destek sunan Valimiz Nurettin Yılmaz'a şükranlarımı sunuyoruz. Tüm lise son sınıf öğrencilerini valimiz ile birlikte ziyaret ettik. Lise müdürlerimizle görüştük. Başarıyı yakalamada okul müdürlerimizin ve rehber öğretmenlerimizin büyük emeği var. Bugün 81 il içinde TS grubunda birinci olmak kolay değil. Birinciliğin kolay olmadığı gibi, birincilikte de durmak kolay değil. Biz bunun bilincindeyiz. Başarı ferdi değil, ekip işidir. Buna inanıyoruz. Ekibimiz bunun için gece gündüz çalıştı ve bugün Türkiye birincisi olarak karşılığını aldı.''

Bitlis'te eğitimdeki fiziki alt yapısının güzel bir aşamaya gelmesinde devletin, hükümetin, milletvekillerinin ve Bitlisli hayırsever iş adamlarının büyük katkısının bulunduğunu bildiren Korkmaz, fiziki alt yapının iyileşmesinin eğitime olumlu yansıdığını söyledi.

Korkmaz, ''Çadırda eğitim öğretim olmaz. Bitlis Nurullah Eren Anadolu Lisesi ilimizin en iyi okulu olduğu gibi, puanlamada da en iyi okul. Bizim başarımız önümüzdeki yıl daha da artacak. Çünkü Hikmet Kiler Fen Lisesi ve yeni Anadolu Liselerimiz mezun veriyor. Bunların çok büyük katkısı olacak. Kentte çok güzel okullar yapıldı. Bu okullardan mezun olan öğrencilerimiz tabi ki güzel yerlere gelecek'' diye konuştu

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber