Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Seyfi Tek, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Cemil Durmuş, İskilip Meslek Yüksekokulu binasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda, binanın iç ve dış restorasyonunun büyük bir bölümünün tamamlandığı, 2010-2011 eğitim-öğretim dönemine bu binada başlanılabileceği fikrine varıldı. İnşaat çalışmalarının tamamlanamaması durumunda Çorum merkezde verilmesi planlanan eğitim-öğretim hizmeti, böylelikle yenilenen binada gerçekleşecek.

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulunun kuruluş kararı, 11 Şubat 2010 tarihinde İskilip'te gerçekleştirilen Hitit Üniversitesi Senatosunca alındı. Senatoda İskilip MYO'da açılacak programlar da karara bağlandı. Buna göre, MYO'da Teknik Programlar bünyesinde Kontrol ve Otomasyon Sistemleri, Deri Teknolojisi ve El Sanatları Bölümleri olmak üzere üç bölümün açılmasına karar verildi. Kararın, Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bildirilmesinin ardından, 12 Mayıs 2010 tarihinde toplanan Yükseköğretim Yürütme Kurulu, İskilip MYO'nun kurulmasını onayladı. Yükseköğretim Yürütme Kurulu ise ilk olarak İskilip MYO'da Geleneksel El Sanatları Bölümüne öğrenci alınmasını kararlaştırdı. İlerleyen tarihlerde, bu yıl açılamayan diğer bölümlerin açılması için gerekli girişimlerde bulunulacak.

İskilip MYO'nun altyapı çalışmaları, bina onarımı, öğrenci barınma olanaklarının sağlanması, gerekli tefriş ve donanım malzemelerinin temin edilmesi için Hitit Üniversitesi Rektörlüğü ile İskilip Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber