Başarılı bir öğrenciydi, yıl sonu takdir bekliyordu. Yaşıtları gibi karne sevincini ailesiyle paylaşmak istiyordu. Boynu bükük evinin yolunu tuttu, çünkü karnesi rehin alındı.

Kahramanmaraş'ta, kurs borcunu ödemediği gerekçesiyle bir ilköğretim okulu öğrencisine karnesi verilmedi.

Geçtiğimiz hafta milyonlarca öğrenci karne sevincini yaşarken, Kahramanmaraş'ta, ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi Emin Söyler, karnesini almaya gittiği okulda hayal kırıklığına uğradı.

Okulun açtığı kurs ücretini ödemedikleri gerekçesiyle karnesini alamadığını belirten Süleyman Demirel İlköğretim Okulu 4/B sınıfı öğrencisi Emin Söyler, "Karne alacağımız gün arkadaşlarımla beraber aynı heyecanı yaşarken, sıra bana geldiğinde öğretmenim tarafından karnemin okul müdüründen almam gerektiği söylendi. Okul Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı'nın yanına gittiğimde okula borcumuz bulunduğunu ve borcu ödedikten sonra karnemi alacağımı söyledi. Ben de ağlayarak eve gittim. Babama karnemi alamadım diyemedim" dedi.

Oğlunun kurs borcu yüzünden karnesini alamadığını öğrenen baba Hamza Söyler ise, hastanelerde parasızlık yüzünden rehin alınma olayları yaşandığını şimdi de karne rehin alınmaya başladığını ifade ederek, "Borcumuz olmadığı halde borcunuz var denilerek karnemiz rehin alındı. Avrupa Birliği'ne girmeye çalışan bir Türkiye'de bu çağda bu eğitimcilerle nereye kadar gideceğiz. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan yardım istiyorum" diye konuştu.

Çocuğunun karnesinin verilmemesi üzerine durumu İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül'e anlattığını kaydeden Söyler, şunları söyledi:

"Oğlum ilk dönem teşekkür almıştı ve bu dönemde de takdirname bekliyorduk. 12 yaşındaki oğlumun tüm hayalleri yıkılıyor, psikolojisi bozuluyor. Üstelik borcumuz dahi yok. Oğlumu okulun kursuna yazdırdık, 1 aylık parasını da verdik. İkinci ay başlamadan oğlum kursa gitmeyeceğini söyledi. Bende durumu okul idaresine bildirmiştim. ?imdi 120 YTL borcumuz olduğu gerekçesiyle oğlumun karnesi rehin alınıyor. Böyle bir durumu kabullenmek mümkün değil."

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ise öğrencinin karnesinin verilmemesinin doğru bir şey olmadığını söyleyerek, "Öğrencinin borcu ayrı karne ayrı. Öğrencimizin velisi benimle görüştü. Konuyu araştırıyorum. İki tane müfettiş görevlendirdim. Ne gerekiyorsa yapılacaktır" şeklinde konuştu.