Toplam 636 öğrenciye burs veren Türk-Japon Dostluk Vakfı yeni öğrenciler tespit için geliyor. İzmit'te burs verecek öğrenci arayan Japon HYOGO – Türkiye Dostluk Fonu yetkililerinin şartları şunlar:

 

Yaklaşık 2 yıldan beri 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde ailelerini yitiren ilköğretim düzeyindeki çocuklara burs veren Japon HYOGO – Türkiye Dostluk Fonu yetkilileri 26 Mayıs Perşembe İzmit'e geliyor. Fon yetkilileri, 26 Mayıs tarihinde, Ulugazi İlköğretim Okulu'nda 09.00-17.00 saatleri arası başvuruları kabul edecek.

 

636 Ö?RENCİYE BURS VERİYORLAR

 

Yaşadığımız iki deprem sonrası, insanımızın yardımına koyşan HYOGO-Türkiye Dostluk Fonu, iki yıl önce Düzce ve Kocaeli'nde yaptıkları çalışmalarla, depremde ailelerini kaybeden ilköğretim çağına gelmiş çocukları belirledi. Belirlenen toplam 636 öğrenciye burs vermeye başlayan fon yetkilileri, burs verilen öğrenci sayısını artırmak için İzmit'e geliyor.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yapan Japon heyeti, depremde ailelerini kaybetmiş olan öğrencilerin kendilerine bildirilmelerini istedi. HYOGO – Türkiye Dosluk Fonu yetkilileri, yeni başvurular için 26 Mayıs tarihinde İzmit Ulugazi İlköğretim Okulu'nda olacak. Başvurular ise 09.00 ile 17.00 saatleri arasında kabul edilecek. Öğrencilerin kabule velileri ile birlikte gelmeleri gerekiyor.

 

Öte yandan HYOGO – Türkiye Dostluk Fonu'nda burs almak için gereken şartlar ise şöyle:

 

17 Ağustos, 12 Kasım 1999 yılında meydana gelen depremde anne ve / veya babasını yitiren, başka bir kuruluştan burs veya yardım almayan, maddi durumu yetersiz, ilköğretimde okuyan öğrenciler.

 

İstenen Belgeler:

 

- İl/İlçe veya Kaymakamlık kriz yönetim Başkanlığından alınan ev hasar raporu.

 

- İlköğretim öğrenci belgesi

 

- Nüfus Müdürlüğünden alınacak nüfus kayıt örneği.

 

- Nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 adet fotoğraf.

 

- Herhangi bir Halk Bankası şubesinde öğrenci adına açılacak hesaba ait hesap cüzdanını ilk sayfasının fotokopisi.