Kayseri Adviye Ahmet Eminoğlu İlköğretim Okulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Hüseyin Akar'ın Türkiye geneli yapılan sınavlarda 4 öğrencisini ilk 10'a sokması ve diğer öğrencilerinin de ortalamanın üstünde puanlar alması velileri adeta büyüledi.

Çocuğunu Hüseyin öğretmenin sınıfına kaydettirmek isteyenlerin sayısı bir anda artınca okul yönetimi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, velileri üzmemek için, kura çekme kararı aldı.

Hüseyin Akar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde yaptığı 'Ortak Seviye Tespit' sınavında öğrencilerinin elde ettiği başarıyla tanınmıştı. Sınavda Türkiye 2'cisi, 6'ncısı, 7'ncisi ve 9'uncusu Akar'ın sınıfından çıkmış, sınıfın sınavdaki başarı ortalaması ise 824 puan gibi rekor bir rakam olmuştu. Akar'ın 48 öğrencisinden 30'u Türkiye ortalamasının çok üzerinde puan almıştı. Akar'ın öğrencilerinin sınavda gösterdikleri başarı karnelerine de yansıdı. 48 mevcutlu sınıfta öğrencilerin 43'ü takdir, 5'i teşekkür belgesi aldı.

Kayseri Adviye Ahmet Eminoğlu İlköğretim Okulu'nda görev yapan ve öğrencilerinin başarısı ile tanınan Hüseyin Akar, önümüzdeki yıl birinci sınıf öğrencilerini okutacak. Bunun üzerine Kayseri'de birinci sınıf seviyesinde çocuğu olan aileler okul idaresi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nü arayarak çocuklarının Hüseyin öğretmenin sınıfına kaydettirmek için talepte bulunmaya başladılar. ?imdiye kadar arayan veli sayısının 500'ü aştığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, sorunun ortadan kaldırılması ve adil bir yöntem olması için kura çekilmesine karar verdiklerini açıkladı.

Öğrencilerine karne dağıtırken gözyaşlarına hakim olamadı

Kayseri'de, öğrencilerinin, Türkiye genelinde yapılan 'Ortak Seviye Tespit Sınavı'nda elde ettiği başarıyla adını duyuran öğretmen Hüseyin Akar, öğrencilerinden ayrılırken gözyaşlarını tutamadı. Adviye Ahmet Eminoğlu İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Hüseyin Akar, sınıf öğretmeni olduğu 5-D sınıfındaki öğrencilerine karnelerini dağıttı. 5 yıldır birlikte olduğu öğrencileriyle karne heyecanını yaşayan Hüseyin öğretmen, öğrencileriyle vedalaşırken gözyaşlarına hakim olamadı. Öğretmenlerinin elini öperek karnelerini alan öğrencilerin de ağladıkları görüldü.