Toshiba Corporation Dünya Başkan Yardımcısı Fukakushi, her öğretmene dizüstü bilğisayar kampanyası için, ' Proje, kendi sınıfındaki en özel projedir. '

Toshiba Corporation Kişisel Bilgisayar ve Network Dünya Başkan Yardımcısı Masahiko Fukakushi, Vakıfbank'ın kredi desteğiyle gerçekleştirilen ''her öğretmene dizüstü bilgisayar'' kampanyasını en iyi fiyatla desteklediklerini ve bu projenin kendi sınıfındaki en başarılı proje olduğunu söyledi.

Fukakushi, kampanyaya ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Toshiba'nın bugüne kadar 30 milyondan fazla taşınabilir bilgisayar ürettiğini kaydederek, Türkiye'deki kampanya çerçevesinde de 75 bin civarında bilgisayar verdiklerini bildirdi.

Toshiba'nın dünya ve Avrupa'da HP, Siemens, IBM gibi çok ciddi rakipleri bulunduğuna işaret eden Fukakushi, ''Dünyada asıl hedefimiz bir numara olmak. Türkiye'de de iş ortaklarımız çok iyi bir çalışma içindeler ve başarılılar'' dedi.

Fukakushi, ''Her öğretmene dizüstü bilgisayar'' kampanyasını en iyi fiyatla desteklediklerini ifade ederek, ''Benzer projeler daha önceden İngiltere'de yapıldı. Ancak bu proje, kendi sınıfındaki en özel, başarılı projedir. Kısa sürede çok büyük rakamlara ulaşıldı'' diye konuştu.

''KAMPANYAYI Dİ?ER MESLEK GRUPLARINA YAYMAK İSTİYORUZ''

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Tosun Karay da, kampanyada öngörülen hedeflerin fazlasıyla aşıldığını ve 19 Eylül itibariyle 79 bin 213 rakamına ulaşıldığını, bunların 75 bin 181'inin Toshiba marka olduğunu kaydetti.

Karay, kampanyada 63 bin civarındaki bilgisayarın krediyle, 15 bin civarındakinin ise peşin alındığını belirterek, toplam 92 milyon YTL kredi kullandırdıkları kampanyada, vadelerin 48 aya kadar uzayabildiğini ve yüzde 1.60 seviyesinde piyasanın çok altında faiz uyguladıklarını söyledi.

Tosun Karay, kampanyayı devlet memurları ve diğer meslek gruplarına da yaygınlaştırmak istediklerini, bu konudaki fizibilite çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Toshiba Türkiye Genel Müdürü Aytaç Biter ise, yıl sonuna kadar sürecek projede 15-20 bin civarında daha sipariş almayı öngördüklerini, piyasa fiyatı bin 768 dolar olan ürünü bin 62 dolardan öğretmenlere sunduklarını ve gerçekleşen satışlarla pazar paylarını yüzde 44'e çıkardıklarını kaydetti.