Gümüşhane Üniversitesi, Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Nafiz Maden, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından Sosyal Destek Programı çerçevesinde planlanan 'Bilgisayar Programlama-Yazılım Kursu'nun onaylanması halinde 4'ü engelli olmak üzere toplam 20 işsiz gencin hem meslek hem de iş sahibi olacağını söyledi.

Proje bütçesinin 95 bin 130 TL olarak açıklanan projede istihdamı düşünülen kursiyerlerin, işsiz gençler arasından, en az lise mezunu 10 kadın ve 10 erkek ve bunlardan 4 tanesi engelli olmak üzere tespit edileceği bildirildi. Kurslar haftada 4 gün ve her gün 3 saat olacak şekilde yapılacak. İlk kurs 96, ikinci kurs ise 336 saat süreli olacak. Kursun Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde verilmesi planlanıyor.

Öncelikle, kursiyerlere programlama ve yazılıma temel oluşturması için 2 ay bilgisayar işletmenliği kursu verileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Nafiz Maden, bilgisayar işletmenliği kursunda temel bilgisayar eğitimi yanında bilgisayar programcılığının tarihçesi, programcılık mantığı ve algoritma oluşturma eğitiminin verileceğini kaydetti.

Gümüşhane'de işsiz genç sayısının oldukça fazla olduğunu ve bu nedenle böyle bir projeyi düşündüklerini belirten Maden, projeyle Gümüşhane'de işsiz gençlere, bilgisayar programcılığı ve yazılım geliştirme eğitimi verilerek, şirketlerin bilgisayar programcısı ihtiyacı giderilmesinin amaçlandığını belirtti.

Gümüşhane'de bu tür bir kurs bulunmadığına dikkat çeken Maden, kurs sonunda eğitimi tamamlayan gençlerin serbest piyasada iş bulabileceklerini dile getirdi. Maden, gençlerin kamu kurumlarının bilgi işlem birimlerinde, bankalarda, yazılım şirketlerinde, belediyelerde, GSM şirketlerinde iş bulabilme imkânına kavuşacaklarını vurguladı.

Kursiyerlerden herhangi bir ücret talep etmeyeceklerini, ayrıca günlük 15 TL ücret ödeyeceklerini vurgulayan Maden, "Kurs sonunda kursiyerlere katılım belgesi verilecektir. Ayrıca kurs sonunda ilk 3 dereceye giren kursiyerler ayrıca ödüllendirilecektir." diye konuştu.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber