Türkçe öğrenmek için Gürcistan'ın yedi farklı üniversitesinden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'ne gelen 31 öğrenci, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. 

OMÜ Yabancı Diller Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (OYDEM) bünyesinde kurulan 'Yabancılara Türkçe Öğretimi Birimi'nin organize ettiği ve 1–21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programına katılan Gürcü öğrencilerin sertifika töreni sırasında oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları görüldü.

Gürcistan'dan Türkçe öğrenmek üzere Türkiye'ye gelen öğrencilerin OYDEM tarafından kaliteli bir eğitimden geçirildiğini belirten Rektör Vekili ve YÖK üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, ''Bu kurs sayesinde iki farklı kültür birbirini tanıma fırsatı buldu. Türkçe öğrenen öğrencilerin duydukları memnuniyet bizleri mutlu etti. Umut ediyorum ki iki ülke arasındaki akademik işbirliği artarak devam eder.'' dedi.

Kurs Koordinatörü Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Kır ise OMÜ'nün bütün Türkiye'yi temsil ettiğini belirterek, Gürcistan'ın en önemli üniversitelerinden gelen gençlerin Türkçe eğitimi almasında katkısı bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Yurt Müdürlüğü ve Uluslararası Karadeniz Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber