Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Türkiye'nin doğu ve batısındaki öğrencilerin birbiriyle tanışıp, kaynaşması ve kentlerin tarihini, kültürlerini tanımak amacıyla başlattığı Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Şırnaklı öğrenciler Elbistan'ı ziyaret etti.

Pınarbaşı Mesire alanında karşılanan öğrencilerİ Elbistan Kaymakam Vekili Faik Arıcan karşıladı. Arıcan, "Gönül Köprüsü Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell'in ortaklaşa yaptıkları bir proje. Projenin amacına ulaşacağını düşünüyorum. Şırnak ve ilçelerinde eğitim gören öğrenciler gittikten sonra batı illerinden bir şehir Şırnak'a gidecek. Bu şekilde kardeşlik ortamı pekiştirilecektir." ifadesini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Şube Müdürü İlyas Gezer ve Emniyet Müdürü Mehmet Adalı misafir öğrencilerle yakından ilgilendi. Öğrenciler ise, Elbistan'a geldikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Öğrenciler, Kahramanmaraş ve Elbistan'ı çok farklı bir şekilde düşündüklerini ancak çok güzel bulduklarını ifade ederek üniversite sınavlarını kazandıklarında Kahramanmaraş'ı seçeceklerini aktardı. Daha sonra öğrencilere dondurma ikram edildi. Öğrenciler Pınarbaşı Mesire alanında kısa bir gezi yaptıktan sonra Elbistan ziyaretini bitirdi.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber