Eskişehir Müftülüğü, topladığı zekat ve fitreleri üniversite öğrencilerine burs olarak dağıtıyor. İl Müftüsü Abdullah Ceyhan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

İl Müftüsü Abdullah Ceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi durumu iyi olanların vereceği zekat ve fitrelerin önce yakındaki komşulardan başlanılarak dağıtılması gerektiğini belirterek, zekat ve fitrenin fakirlere verilmesinin yardımın amacına ulaşması bakımından son derece önemli olduğunu kaydetti.

Çevresinde fakir olmayan veya parayı nereye vereceğini bilemeyenlere aracılık yaptıklarını ifade eden Ceyhan, şöyle konuştu:

''İslam dini eğitim ve öğretime çok önem veriyor. Biz de iki üniversitesi olan Eskişehir'de fakir öğrencilerin tahsil hayatına katkıda bulunmak istedik. Geçen yıl 160 öğrenciye verdiğimiz burs sayısını bu yıl 250'ye çıkardık. Öğrencileri rencide etmemek için banka hesap numaralarını istedik ve burs miktarını hesaplarına yatırdık. Bu yıl burs miktarını 250 YTL olarak belirledik. Vatandaştan toplanan para da ayrı bir hesapta toplanıyor. Zekat ve fitre fakirlerin hakkıdır, bu parayla camiye bile yardım yapılamaz.''

Ceyhan, burs vererek çok çeşitli din ve grupların misyonerlik faaliyetlerini de biraz olsun engellemeye çalıştıklarını ifade ederek, ''Fakir öğrencilerin bu zaaflarından yararlanmak isteyen çok değişik gruplar var. Bu konuların üzerinde özellikle vaazlarda duruyorum. Maddi durumu iyi olan vatandaşların zekat ve fitrelerini bekliyoruz'' dedi.