Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) dereceye giren şampiyon öğrenciler Fatih Üniversitesi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Türkiye'nin birçok şehrinden rehber öğretmenleriyle birlikte İstanbul'a gelen 134 şampiyon öğrenci, Rektör Prof. Dr. Turgut Balkaş'tan ve fakülte dekanlarından Fatih Üniversitesi'nin eğitim imkanlarını dinledi.

Üç dalda ÖSS birincisi olan İbrahim Gökhan Hacıahmetoğlu, üniversitenin akademik imkanlarından ve yurtdışı eğitim bağlantılarından etkilendiğini söyledi.

Fatih Üniversitesi, Güvender üyesi dershanelerden ÖSS'ye hazırlanıp Türkiye'de dereceye giren şampiyon öğrenciler için tanıtım toplantısı düzenledi. Üniversitenin Büyükçekmece Kampüsü'nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Turgut Balkaş'ın yanı sıra Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mazhar Ünsal, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Çaha katıldı. Fatih Üniversitesi'nin, öğretim üyesi başına düşen bilimsel yayın sıralamasında Türkiye birincisi olduğunu ifade eden Prof. Balkaş, 'Özel olarak görevlendirdiğimiz danışman öğretim üyelerimiz burslu öğrencilerimizin eğitime başlamalarından itibaren her türlü sorunlarıyla ilgileniyor. Başarılı öğrencilerimizi Avrupa Birliği üniversitelerinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin ve Avustralya gibi ülkelere eğitim almaları için gönderiyoruz.' dedi. Balkaş, üniversitede 333 öğretim üyesinin eğitim verdiğini belirtti. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mazhar Ünsal, öğrencilerin iş hayatına tecrübeli bir şekilde başlayabilmeleri için yaptıkları çalışmaları anlattı. 'Öğrenci Araştırma Görevlisi' statüsü oluşturduklarını kaydeden Ünsal, 'Bu birim sayesinde öğrencilerimiz daha önce alıp başarılı oldukları derslerde öğretim üyelerine yardımcı olarak iş tecrübesi kazanıyor. Akademisyenlik düşünen öğrencilerimiz de deneyim kazanmış oluyorlar.' şeklinde konuştu.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç de şampiyon öğrencilere tercih yaparken çok dikkatli olmalarını tavsiye etti. Açıkgenç, 'Kendisine faydalı olamayanın, çevresine de faydası olmaz. Kendiniz için en iyi olanı seçerseniz Türkiye'ye de faydalı olursunuz.' diye konuştu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Çaha ise Fatih Üniversitesi'nin 2004 yılı mezunlarından yüzde 87'sinin iş sahibi olduğunu kaydetti.

Eğitim burslarını hiçbir şekilde iptal etmeyen Fatih Üniversitesi, kayıt yaptırdıkları puan türüne göre ilk 100'e giren öğrencilere 750 YTL, ilk 500'e girenlere 600 YTL, ilk 1.000'e girenlere 450 YTL ve ilk 3.000'e girenlere de 150 YTL burs veriyor.

Fatih'te iki hastaya kornea nakli

Fatih Üniversitesi Hastanesi'nde ilk kez kornea nakli operasyonu yapıldı. Vefat eden iki kişiden alınan kornealar ile Ayşe Sönmez ve Durmuş ?anlı adlı hastaların hiç görmeyen sağ gözleri sağlığına kavuştu. Kornea nakli halk arasında genellikle göz nakli olarak biliniyor. Ancak bu operasyonda gözün tamamı değil bozuk olan korneası değiştiriliyor. Türkiye'de halen 10 binden fazla kişi kornea nakli için sıra bekliyor. Ülke genelinde 10 kadar sağlık kuruluşunda kornea nakli yapılıyor. 23 Temmuz'da yapılan nakillerle Fatih Üniversitesi Hastanesi de kornea nakli yapabilen sağlık kuruluşları arasına girdi.