Fen lisesi öğrencilerinin projesi ABD'de 3. oldu. Özel Fatih Fen Lisesi öğrencileri, ABD'de düzenlenen Intel ISEF INTEL Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı Proje Yarışması'nda 3. olarak Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı.

 

Phoenix'te düzenlenen proje yarışmasında Dünya 3.'sü olan Fatih Fen Lisesi 2. sınıf öğrencileri Enis Eray Erçağ ve İsmail Sizer, okul müdürü Mustafa Kara ile birlikte bugün New York'tan İstanbul'a döndü. Böyle bir ödülü kazandıkları için gururlu olduklarını söyleyen müdür Kara, yarışmada 30'a yakın ülkeden bin 450 projenin yarıştığını söyledi. Kara, öğrencilere projenin her aşamasında gerekli altyapıyı sağladıklarını belirterek, bundan sonra da Türkiye'ye madalya kazandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

 

'Doğal Sığır Jelatini Kullanarak Oluşturulan Kaliatif (nicel) Amaçlı TNT Sensörü Geliştirilmesi Projesi' ile Dünya 3.'sü olan öğrenciler Enis Eray Erçağ ve İsmail Sizer, projelerinin Amerikalı yetkililer tarafından da çok beğenildiğini kaydetti. Sizer, "Eğer bu çalışmayı daha önce yapsaydık, Mısır Çarşısı'ndaki patlamanın terör saldırısı mı, yoksa gaz patlaması mı olduğunu çok kısa sürede anlardık. Geliştirdiğimiz teknikle patlamanın olduğu yerden aldığımız numunelere çok basit testlerin yapılmasıyla patlamaya neyin neden olduğunu bulmak mümkün" dedi.

 

Öğrenciler, imkan verilmesi halinde projelerini geliştirmek istediklerini dile getirdi.