Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Muğla merkeze bağlı Ortaköy köyünde okul yaptırma fikrinden bürokratik engeller sebebiyle vazgeçti.

Evren, okul yerine Marmaris ilçesinde spor kompleksi yaptıracak. Daha önce Marmaris'te kolej yaptıran Kenan Evren, Ortaköy'de de 18 dekarlık arazi üzerinde bir okul kurmayı planlıyordu. 11. Bahar ?enlikleri için Muğla Üniversitesi'ne gelen 7. Cumhurbaşkanı, bu plandan vazgeçtiğini açıkladı. Okul inşaatı için karşılarına birçok engel çıkarıldığını anlatan Evren, 'Haziran 2004'te çalışmalara başladığımız kolej hakkında Muğla Belediyesi yol için 40 milyar lira, ruhsat için 15 milyar lira talep etti. Milli Emlak Genel Müdürlüğü 49 yıllığına kiraladığımız araziye yapacağımız okulun kendini amorti edip etmeyeceğini soruyor. Özel Okullar Genel Müdürlüğü ise çevre düzeni istiyor.'' dedi. Arsa bedelinin yıllık kirasının önce 1 milyar liraya daha sonra da 6 milyar liraya çıktığını belirten Evren, bu şartlardan dolayı 7 kişilik Vakıf Yönetim Kurulu'nun 2'ye karşı 5 oyla okulu yaptırmaktan vazgeçtiğini ifade etti. Araziyi 49 yıllığına kiralamak için Ankara'da çalışma yaptıklarını söyleyen Kenan Evren, şöyle konuştu: 'Ankara'da hem Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde hem de Özel Okullar'da sıkıntılar meydana geldi. Bunları aşmak için AK Parti Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu'ndan destek talep ettik. Yine de sıkıntıları aşamadık. Onun yerine Marmaris'teki koleje spor salonu yaptıracağım.' Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. ?ener Oktik, Evren'in açıklamalarından sonra, üniversite kampüsü içinde 'kolej' için yer verebileceklerini belirtti. 7. Cumhurbaşkanı bu teklifi, 'Karşımıza yine belediye çıkmayacak mı? Yine para isteyecekler. Bize ticari kurum gözüyle bakıyorlar.' diyerek reddetti.

Söz konusu gelişmeler üzerine Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün de yazılı bir açıklama yaptı. Gürün, 'Söz konusu alan yeni gelişim bölgesi olduğu için İmar Kanunu'nun 23. maddesi gereğince teknik altyapı ile ilgili harçlar var. Ayrıca Belediye Gelirleri Kanunu'na göre alınması gereken harçlar var. Bu konuda belediye olarak yapabileceğimiz hiçbir şey yok.'' dedi. Gürün, yasaların herkes için eşit olduğunu kaydetti.