Törende konuşan Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Şentürk, ''Demokrasimize kasteden dâhili ve harici bedbahtlar hiç boş durmuyorlar. Ancak genç polislerimiz okulda aldıkları eğitimle demokrasi düşmanlarının planlarını boşa çıkaracaktır.'' dedi.

MEZUNLARIN YARISI İSTANBUL'DA GÖREV YAPACAK

Eskişehir Polis Spor Salonu'nda yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, 4 yıllık üniversite mezunu, 8. dönem olarak mezun olan 311 öğrenciye diplomaları takdim edildi. İzmir'den Van'a kadar ülkenin 53 kentine kura çeken polislerin tam 150 tanesinin görev yeri İstanbul oldu.

Tören sonunda silah üzerine ellerini koyarak yemin eden öğrenciler, daha önceki yıllarda olduğu gibi sıcak havanın da etkisiyle bayılmamaları için kesme şekerle takviye edildiler. Bazı görevliler de ellerindeki mendillerle terleyen polis adaylarının terlerini sildi.

Törene Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Polis Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mustafa Şentürk, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim, Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, üniversite öğretim görevlileri ile polis adaylarının yakınları katıldı.

Törende Vali Kılıçlar'ın yanı sıra mezunlar adına dönem birincisi ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Eroğlu'nun birer konuşma yaptığı törene POMEM Müdürü Mustafa Şentürk'ün yaptığı konuşma damgasını vurdu.

Konuşmasına mezun öğrencileri tebrik ederek başlayan Şentürk, Polis Teşkilatı'nın görevini bugüne kadar layıkıyla yerine getirerek halkın destek ve sevgisini kazandığını ifade etti. Mezun polis öğrencilerine seslenen Şentürk şöyle konuştu: ''Ülkemizin geçmekte olduğu bu sıkıntılı dönemi atlatmak için polislerimizin omuzlarında ağır bir yük var. Ülkemizin birliğine, demokrasimize, hukukun üstünlüğüne kasteden ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasını istemeyen ve bu uğurda her türlü entrikaya başvuran dâhili ve harici bedbahtlar hiç boş durmuyorlar. Ama inanıyorum ki okulunuzda aldığınız vatan sevgisi ve bu ülke insanlarını karşılıksız sevme hasletiniz ile demokrasi düşmanlarının planlarını boşa çıkartacaksınız.''

Şentürk konuşmasının sonunda Mevlana'dan bir beyit okudu. Tören, mezun olan öğrencilere diplomalarının verilmesiyle son buldu.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber