5.00 not ortalamasıyla öğrenci alan tek devlet okulu olma özelliği taşıyan ?ehremini Lisesi'ne artık LGS sınavı ile girilebilecek. Okul spor ve eğitim-öğretim alanlarında elde ettiği başarılarla biliniyor.

Türkiye'nin en başarılı devlet okullarından birisi olan ve 5.00 not ortalaması ile öğrenci alan tek devlet okulu olma özelliğini taşıyan ?ehremini Lisesi artık yoluna Anadolu Lisesi olarak devam edecek. Sportif alanda ve eğitim öğretimde yakaladığı üst düzey başarılardan dolayı her öğrencinin okumak istediği bu yüzden de her öğretim yılının başında okula kayıt yaptırmak için önünde uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler artık ?ehremini Lisesi'ne Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile girecekler. Çünkü okulun yakaladığı başarıyı görmezden gelmeyen Milli Eğitim Bakanlığı ?ehremini Lisesi'nin yoluna Anadolu Lisesi olarak devam etmesine karar verdi.

GÜNE?ENERJİLİ OTOMOBİL...

?ehremini Lisesi Müdürü Ata Özer, eğitim öğretim ve sportif alanlarda yakaladıkları başarıları okullarına sınav ile gelecek üst düzey öğrenciler ile daha da yukarı çekeceklerini söyleyerek, "13 yıl önce tayin edildiğim okulda eğitim kadromuz ile gece gündüz çalışarak ?ehremini Lisesi'ni bir marka haline getirdik. Ülkemize onlarca milli sporcu yetiştirdik. Sportif başarıların yanında eğitim alanında da büyük başarılar elde etti. Öğrencilerimiz TÜBİTAK'ın yarışmalarında birincilikler kazandı. 11 kişiden oluşan bir öğrenci grubumuz Fransa'daki Shell Eco Marathon yarışmasında ülkemizi temsil ettiler. Çocuklarımızın tasarladığı ve güneş enerjisi ile çalışan arababirinci oldu. Bu araba şimdi Kocaeli Araba Fuarı'nda sergileniyor. Öğrencilerimle gurur duyuyorum" dedi.

'BEN DE?İL, BİZ BA?ARDIK'

Anadolu Lisesi olmalarının kendileri için çok daha iyi olacağını söyleyen Özer, "Başarıyı bana bağlarlar ama ben değil biz başardık. Eğitim kadromuz ve öğrencilerim el ele vererek başarı yakaladık. 13 senedir bu okulun müdürüyüm benim öğretmenlerimin hiç hasta olduğunu hatırlamıyorum. Çocukları ihmal etmemek için hasta olmuyor, eğitim-öğretim döneminde doğum bile yapmıyorlar. 13 senedir sadece bir öğretmenimiz eğitim öğretim döneminde doğum yapıp izne ayrıldı. O da zorunlu doğumdu" ifadelerini kullandı.