Milli Eğitim Bakanlığı ile Microsoft işbirliğinde hazırlanan 'Bilgiye Erişim Portalı', önümüzdeki ay 120 ilköğretim okulunda deneme yayınına başlayacak.

'İnternet üzerinden yayınlanan bilgilere açılan pencere veya ana kapı' şeklinde tanımlanan 'portal' aracılığıyla öğretmen ve öğrenciler eğitimle ilgili her konuya ulaşabilecek. Ayrıca İngiltere'nin hazırladığı ve Avrupa ülkelerinde kullanılan 'Global Gateway' ile İrlanda kökenli 'Skoool' isimli kapsamlı iki eğitim web sayfası Türkçeye çevrilerek öğrenci, öğretmen ve eğitimcilerin hizmetine sunulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı elektronik eğitim (e-egitim) konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Buna göre bakanlıkla Microsoft Türkiye arasında geçen sene imzalanan işbirliği protokolü kapsamında 'Eğitim Portalı' çalışmalarına başlandı. Portal aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı; öğretmen, öğrenci, veli, yönetici ve vatandaşların eğitimle ilgili her konuda bilgiye erişmesini sağlayacak. Eğitim Portalı için önümüzdeki ay ihaleye çıkılması ve bir yıl içinde portalın tamamlanması beklenirken, bunun ilk adımı olarak deneme amaçlı bir 'Bilgiye Erişim Portalı' oluşturuldu. Portal önümüzdeki ay yeni ilköğretim müfredatının uygulandığı 120 okulda hayata geçirilecek. Öğretmenler öğrencilerin tüm bilgilerini, yazılı ve sözlü tarihleriyle ödevleri portala yazacak. Öğrenciler de notlarını, ders çizelgelerini ve kendisini ilgilendiren konuları portaldan öğrenebilecek. Öte yandan halen Avrupa ülkelerinde özellikle öğretmenlerin kullandığı Global Gateway (www. globalgateway.org.uk) isimli web sayfasının ana mönüleri de Türkçeye çevriliyor. Sitede Türkiye ve Türk eğitim sistemi de tanıtılacak.