Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. İsmet ?ahin, bu yıl uygulamaya konulan yeni müfredatla eğitim programını övdü.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. İsmet ?ahin, bu yıl uygulamaya konulan yeni müfredatla eğitim programında amaçların, yöntemin, değerlendirme anlayışının tamamen değiştiğini belirterek, ''Bu tamamen bir reformdur'' dedi.

?ahin, Eğitim-Sen Kocaeli ?ubesi'nce düzenlenen ''Yeni Müfredat Programı'' konulu panelde, yeni programla öğrenim gören çocukların, okula giderken ayaklarının geri gitmeyeceğini söyledi.

Yeni müfredatla, okulun oyun alanına dönüştürüldüğünü, bu nedenle çocukların sevinerek, koşarak okula gideceğini ifade eden ?ahin, ''Çünkü, yeni eğitim programında amaçlar, içerik, yöntem ve değerlendirme anlayışı tamamen değişmiştir. Bu tamamen bir reformdur'' diye konuştu.

Programın mükemmel olmadığını, eksikleri bulunduğunu ve uygulamada sorunlar yaşanabileceğini vurgulayan ?ahin, şunları kaydetti:

''Köklü değişiklikten bahsediyoruz ya, işte bu köklü değişikliktir. Sorunlar yaşanacaktır ama hep birlikte başaracağız. İlk önce öğretmenler, veliler olarak bizim değişmemiz gerekiyor. Sonra çocuğu, toplumu değiştireceğiz.

Öğrenme dediğimiz şey, bireysel bir olgudur. Çocuk kendisi öğrenirse kalıcı olur. Artık, öğretmen öğretmeyecek ortam yaratacak. O ortamda çocuklar yaparak, yaşayarak, tartışarak, araştırarak kendi kendilerine öğrenecekler. Temel anlayış, öğrenme anlayışı bu şekilde değişmiştir. Yeni müfredatta eleştirel düşünme, iletişim, sorgulama, motivasyon gibi insan becerileri de yer alıyor.''

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Elif Akgül de yeni müfredatın başarıya ulaşması için 120 bin öğretmen ile binlerce dershaneye ihtiyaç bulunduğunu, bu nedenle eğitim bütçesinin artırılması gerektiğini söyledi.