Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 'Satanizm, alkol, uyuşturucu ve misyonerliğin kol gezdiği bir ortamda, din eğitiminden korkmayalım.' dedi.

Gündoğdu, Bursa Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar'ı ziyaretinde, eğitim sisteminde reforma ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Hükümetin, bütçeden eğitime ayırdığı payı en azından iki katına çıkararak, ikili eğitim, birleştirilmiş sınıf, derslik ve öğretmen açığı sorunlarını çözmesi gerektiğini ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi:

''YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki diyalog kopukluğundan, çocuklarımız yeterince çekti. Hangi okuldan mezun olursa olsun her öğrenci, 1999 yılına kadar eşit soru ve puanla üniversiteye girebiliyordu. Bu tarihten itibaren, imam hatip lisesi bahanesiyle mesleki eğitimin önü kesildi. Bugün, endüstri meslek lisesinin elektrik bölümü öğrencisi elektrik mühendisliğini yazamıyorsa bu, Türkiye'nin ayıbıdır ve sorumlusu YÖK'tür. İşsizliği önlemede meslek liselerini esas alıp, katsayı engelini kaldıralım. Satanizm, alkol, uyuşturucu ve misyonerliğin kol gezdiği bir ortamda, din eğitiminden korkmayalım.' Kalifiye eleman yetiştirecek yapının kurulamaması yüzünden ülke kalkınmasının sağlanamadığını dile getiren Gündoğdu, Milli Eğitim, üniversite, mesleki eğitim ve iş dünyasının koordineli çalışarak bu sorunu çözmesi gerektiğini sözlerine ekledi.