Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakloğlu, Kur'an kursu eğitiminin buzlu olmayan camların ve kapalı olmayan kapıların ardında yapılması gerektiğini söyledi.

Bardakoğlu, 'Kişisel kanaatimiz bu yönde olmasa da, biz yasalarla belirtilen şartlara göre bu eğitimi ilkokulu bitirmiş öğrencilere veriyoruz.' dedi.

2006 yılı hac programını açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenleyen Bardakoğlu, gazetecilerin Kur'an kursları ile ilgili sorularını yanıtladı. Başkan Bardakoğlu, kurslardaki eğitim yaşı ile ilgili olarak yeni bir düzenlemenin söz konusu olmadığını söyledi. Kurslara katılmak için 5. sınıfın bitirilmesi gerektiğini hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı, 'Kişisel kanaatimiz bu yönde olmayabilir; ama yasa neyi gerektiriyorsa biz de onu uyguluyoruz. Din eğitimi uygun mekanda, zamanda, erken yaşta, açık, şeffaf olmalı. Devletin kontrolünde, müfredatı belli, buzlu olmayan camların ve açık kapıların ardında yapılmalı.' açıklamasını yaptı.

Tüm dünyada din eğitiminin erken yaşlarda verildiğine dikkat çeken Bardakoğlu, erken yaşta din eğitimi verilmemesinin sonradan kötü sonuçlar doğurduğuna işaret ederek; 'Bir hastalık varsa anne-baba müdahale eder, 'bırakayım yaşı ilerleyince tedavi olup olmayacağına çocuk kendisi karar versin' demez. Din eğitimi de ruhsal sağlık için gereklidir. Erken yaşlarda yapılmalıdır.' ifadelerini kullandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın denetiminde 4 binin üzerinde Kur'an kursu bulunduğunu hatırlatan Bardakoğlu, bu kurslardaki eğitimi de her geçen gün iyileştirdiklerini söyledi. 3 bin kursun ise öğretmensizlik ve öğrencisizlik yüzünden kapalı olduğuna dikkat çeken Bardakoğlu, bu sayının artırılması gerektiğini ifade etti. Samsun'da bir cami imamının Kur'an kursuna gelen çocuklara hediye dağıtması ile ilgili soruya da yanıt veren Bardakoğlu, imam hakkında herhangi bir soruşturma açılmadığına, eğitimin ceza ile değil mükafat ile yapılması gerektiğine işaret etti.