Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, MEB’in ilk ve ortaöğretimde yaptığı yenilikleri desteklediklerini belirterek, eğitim reformlarının devam etmesini istedi.


DES’in Tokat Temsilciliğinde konuşan DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, MEB’in yaptığı reformlarla, ilk ve ortaöğretimde gerek haftalık ders çizelgelerini değiştirerek ders saatlerini azalttığını, öğrencileri edilgen ve yarış atı olarak gören mevcut eğitim sistemine seçmeli, özgürlükçü ve öğrenci odaklı bir yaklaşım kazandırdığını kaydetti. Avcı, “Mevcut eğitim sistemi öğrencilerin sadece test çözebileceklerini, dayatılan dersleri ezberleyebileceklerini, farklı bir şey yapamayacaklarını öngörmekteydi” dedi.


Eski sistemdeki sınav sorunlarına dikkat çeken Avcı, çocukların başına LYS, SBS ve KPSS “canavarlarının” sarılarak ne çocukluklarını ne de gençliklerini yaşamalarına fırsat tanınmadığını söyledi. Avcı, eğitim reformlarının insanların ve halkın gücünün farkına varılmasını sağlayan ruhta olması gerektiğini vurguladı.

ÖRNEK ÜLKE HOLLANDA

Türkiye’nin Hollanda modelini örnek alması gerektiğini savunan Avcı, Hollanda’daki Ana Sınıflarında ve Şehir Okullarında uygulamalı tarım dersi verildiğine dikkat çekerek, çocukların ana sınıflarındaki uygulama bahçelerinde çiçek, sebze, meyve yetiştirmesinin ve hayvan beslemesinin faydalarına değindi.

(ANKA)

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber