Yurtkur Genel Müdürlüğü'nün 'Yıldızlı Yurtlar' projesi kapsamında Sivas'ta yapımına başlanan bin öğrenci kapasiteli yurt binasının, teslim tarihinden 3 ay önce tamamlanması bekleniyor. Yeni yurdun eylül ayında öğrenci almaya başlayacağı ifade edildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Yurt-Kur arasında bulunan 65 dönümlük arazide, 2009 yılında yapımına başlanan ve 4 bloktan oluşan yeni yurt, öğrencilerinin barınma sorununu önemli ölçüde giderecek.

Bin kişilik yurdun inşaatının, Eylül ayında tamamlanmasının planlandığı öğrenildi. Türkiye'de bir çok şehirde yapılması planlanan yurtlara model olacak nitelikte inşaatı devam eden yurdun odaları tek kişilik ve 3 kişilik olacak. Öğrencilerin konforunun ve ihtiyaçlarının önplanda tutulduğu odalarda televizyon, buzdolabı, banyo ve tuvalet bulunacak. Öğrencilerin yatakları ise ranzaların dışına çıkarak, ahşap mobilyalardan oluşacak. Odanın bir bölümünde ise çalışma masası ile öğrencilere ait dolaplar yer alacak. 4 bloktan oluşan bin kişilik yeni yurt binaları hizmete girdiği zaman, Kredi Yurtlar Kurumu Sivas Yurt Müdürlüğü'nün öğrenci kapasitesi 4 bine çıkacak.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber