Bakan Çubukçu, bir dizi programa katılmak üzere Kırklareli merkeze geldi. Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan, valilikte bir süre kaldıktan sonra Doğa Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

Burada eğitim gören öğrencilerin kaldığı mekanları inceleyen Bakan Çubukçu, çocukların eğitim çalışmalarını takip etti. Kırklareli merkez ve Luleburgaz ilçelerinde kamp için gelen öğrenciler tarafından sergilenen oyunu izleyen Bakan, daha sonra öğrencilerle birlikte öğle yemeği yedi.

Kırklareli Valiliği'nde bir açıklama yapan Nimet Çubukçu, ilin eğitim alanında Türkiye'nin en gelişmiş şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Çubukçu, "Asıl önemli olan eğitimde elde ettiği başarılar ve geldiğimiz nokta. Türkiye ortalamasında ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 33, ilköğretim ve ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 98 civarında. Bu oranlar Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Kırklareli'nde ortaöğretim okullaşması Avrupa Birliği üyesi ülkelerin çok üzerinde. Orada bile yüzde 60 civarında iken burada yüzde 82 ortaöğretim okullaşma oranı." açıklamasında bulundu.

Bu içerik alıntıdır.
Yazar: Aktifhaber
Kaynak: Aktifhaber