Denizli'de iki çocuk annesi Sevde Karadeniz (31), Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi'ni birincilikle bitirdi. Uyku ve televizyondan fedakarlık edip yemek yaparken bile ders çalışan Karadeniz'in yeni hedefi ise yüksek lisans eğitimine devam etmek.

Sevde Karadeniz, 13 yıl önce liseden mezun olduktan sonra 18 yaşında evlendi. İki çocuk sahibi olunca da kendini onlara adadı. Çocukları kendine bakacak yaşa gelince kendine yeni bir hedef koyan Karadeniz, evinde üniversite sınavlarına hazırlanmaya başladı. Ardından da girdiği ilk sınavda PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazandı. Küçük oğlu İbrahim, ilköğretim 1'inci sınıfa başlarken kendisi de üniversiteye kaydını yaptırdı. Oğlu İbrahim okumayı öğrenirken Karadeniz de Osmanlıca öğrenmeye başladı. Üniversite yıllarında ev ve okul yaşantısını dengeli bir şekilde yürüttü. Zaman zaman çocuklarıyla aynı masada ders çalıştı. Öğrenciliği süresince eşinden de büyük destek gören Karadeniz, 5 yıl süren fedakârlığının meyvesini geçtiğimiz günlerde aldı. Bölümünü birincilikle bitiren Sevde Karadeniz, şimdi yabancı dilini geliştirmeye çalışıyor. Ardından da yüksek lisans eğitimine devam etmek istiyor.

Başarısında tarihi sevmesinin etkisinin büyük olduğunu belirten Karadeniz, 'Üniversitede sadece tarih bölümünü tercih ettim. Kazandıktan sonra çok programlı çalıştım. Çocuklarım derslerine çalışırken ben de kendiminkilere çalıştım.' dedi. Eşinin diğer öğrencilere örnek olabilecek bir şekilde çalıştığını aktaran Cüneyt Karadeniz de, 'Elimizden geldiği kadar destek olduk. Bundan sonra ne yapacağına kendisi karar verecek.' diye konuştu. Annesinin kendilerini ihmal etmediğini anlatan Ayşe Nur ile İbrahim de 'Onun mezuniyet törenini gördüğümüz için kendimizi şanslı hissediyoruz.' şeklinde konuşuyor.