Merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Yalınkaya Köyü İlköğretim Okulu onarıma alındı. Yalınkayalı çocuklar ortada kaldı, açıkhava eğitimiyle tanıştı.

 

Eğitim-öğretim yılına üç hafta gecikmeli başlayan 120 öğrenci, şu anda ahır olarak kullanılan 'sağlık ocağı'nda dersbaşı yaptı.

 

140 haneli Yalınkaya'da yaz mevsiminin sona ermesinden sonra başlatılan onarım çalışmaları, öğrencilerin okuma hevesini kırdı. Onarım ihalesi çeşitli nedenlerle üç kez iptal edilen okuldaki çalışmaların kasım ayının ilk haftasına kadar devam edeceği anlaşılınca veliler tepki gösterdi.

    

Velilerinin yakınmaları üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü, şu anda hayvan barınağı olarak kullanılan sağlık ocağında eğitim-öğretim yapılmasını uygun gördü.  İlerisi 4. ve 5. sınıf Öğrenci ve öğretmenler, 'sağlık ocağı'nın pencere ve kapıları kırık olduğu ve odaları hayvan dışkısı koktuğu için çareyi bahçeye çıkmakta buldu.

    

Üç bölüme ayrılan bahçede 1, 2 ve 3. sınıflar bir arada, 4 ve 5. sınıf öğrencileri de ayrı ayrı ders görüyor. Öğrenci ve öğretmenler bir an önce okullarındaki onarımın bitirilmesini istedi.

    

Güneşli havalarda dışarıda ders yapmanın şimdilik sorun olmadığını belirten öğrenciler ise yağmurlu ve soğuk havalarda pis kokuya rağmen 'ahıra' girecek.