İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 milyon öğrencinin katılacağı ÖSS öncesi, öğrencilerin moral ve motivasyon gücünü yükseltmek ve sınav kaygısına son vermek amacıyla; "ÖSS Öncesi Moral ve Motivasyon Programları" düzenleyecek.

 

08 Haziran 2005 – Çarşamba günü, 13.00-16.00 saatleri arasında düzenlenecek programda ise; FEM Dersaneleri Rehberlik Zümre Başkanları Adem Durmuş ve Hikmet AK'ın; "ÖSS'den Önce Son Uyarılar" başlıklı sunucu yer alacak. Çemberlitaş FKM'de yapılacak programda, Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan'ın Stand-Up Gösterisi ve TSM sanatçısı Ertuğrul Erkişi'nin mini konseri yeralacak.

 

www.ibb.gov.tr  ÖSS ve LGS canlı deneme sınavı:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve FEM Dersaneleri'nin katkılarıyla; www.ibb.gov.tr adresinde;  5 ÖSS, 1 LGS Deneme Sınavı düzenlenecek. Soruların ayrıntılı çözümleri de sitede yeralacak. Deneme sınavı ve soruların ayrıntılı çözümleri; 06-17 Haziran 2005 tarihleri arasında, tam gün www.ibb.gov.tr adresinde kalacak.

 

ÖSS Deneme Sınavı, soruların salt verilmesi şeklinde değil, www.ibb.gov.tr  adresinde canlı yapılacak. Öğrenciler, standart sınav süresinde sayfada kalabilecek ve cevap şıklarının kodlamasını sayfa üzerinde yaparak, sürenin bitimi ile birlikte sınav sonucunu ekranda görebilecek.